Home Місто У Житомирі учні отримали стипендії за перемогу в конкурсі МАН

У Житомирі учні отримали стипендії за перемогу в конкурсі МАН

364

У Житомирі 28 учнів отримали стипендії від  департаменті освіти міської ради за перемогу в обласному та міському етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

Розмір стипендій – 1000-1500 грн, залежно від результатів.

Програма дає молодим учням можливість брати участь у наукових дослідженнях, експериментах та проектах під керівництвом педагогів та вчителів.

Про це в коментарі Першому житомирському розповів директор департаменту освіти Валентин Арендарчук:

«Ми нагороджуємо призерів міського,обласного та всеукраїнського рівнів робіт переможців Малої академії наук. Сьогодні грошову допомогу отримали 28 учнів на загальну суму 38 тисяч гривень».

16 учнів, що посіли перше місце, були нагороджені стипендією по 1500 гривень кожен. Додатково 8 призерів другого місця отримали по 1250 гривень та 4 учні, які здобули третє місце, були нагороджені стипендіями в 1000 гривень кожен. 

Участь у Малій академії наук дозволяє школярам розвинути їх наукові та технологічні здібності. Ця програма надає учням можливість брати участь у наукових дослідженнях, проектах та експериментах під керівництвом вчених та наукових спеціалістів. Вона сприяє ранньому виявленню обдарованості та заохочує учнів розвивати критичне мислення, творчість та науковий підхід до розв’язання проблем. Участь у Малій академії наук також може відкривати двері до подальшої наукової кар’єри, допомагаючи учням зрозуміти свої інтереси та здібності у конкретній галузі.

«Участь у Малій академії наук потребує великих зусиль, зосередженості, концентрації та інтелектуальних можливостей. Для успіху в цій програмі, важливо, щоб дитина була налаштована на кропітку працю та зберігала синергію не лише своїх власних бажань, але й співпрацювала з вчителем, який допомагає організувати цю роботу», – додав Валентин Арендарчук.

Основна задача вчителя – підтримка учня. Незалежно від теми, яку обирає школяр, вона є важливою, оскільки ініціатива йде від самого учня, розповіла Леся Кухарська, наукова керівниця:

«Працювати з талановитими дітьми завжди приємно. Вчителі завжди раді відкривати молодих та освічених, які налаштовані та мотивовані до досягнень. Для нас, вчителів, це дуже важливо. Зважаючи на ситуацію, в якій ми всі працюємо, ця тема є дуже актуальною. Молодь намагається змінити суспільство, і ми, як педагоги, повинні підтримувати своїх вихованців. Тому ми високо цінуємо ініціативність учнів, коли вони знаходять можливості для написання наукових робіт».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here