У Житомирі відновив роботу дитячий садок №1. ВІДЕО

451

У Житомирі відновив роботу дитячий садок №1, який увесь минулий навчальний рік не працював через відсутність укриття. За цей час у закладі побудували укриття. На це виділили 450 тис. грн із міського бюджету.

Також для укриття цього садочку волонтери “Української команди” привезли меблі.

Нині в місті продовжують комісійно обстежувати дитячі садки щодо готовності закладів до початку нового навчального року.  

Оскільки дитсадки не мають перерви на канікули, перевірка триває зараз, на початку вересня. При перевірці члени комісії звертають увагу на на багато факторів одними з яких є тимчасові укриття та кімнати безпеки. 

«Ми розпочали з 4 вересня прийом дошкільників навчальних закладів до навчального року 2023-2024. Наприкінці літа перевіряли школи, так як у них є канікулярний період. Наші садочки працюють цілий рік, і певні необхідні ремонтні роботи відбуваються протягом року. Зараз ми знаходимося в садочку №1. 

Садочок з певних причин не приймав дітей. Перевірку починаємо, як завжди, з укриття та питань безпеки. Чому це важливо? У період тривоги ми можемо продовжувати навчання, а це найголовніше. Дякуємо нашим благодійникам за те, що ми отримали меблі як для шкіл, так і для садочків. Там, де в закладах освіти були зайві меблі, ми передавали їх до тих закладів де є необхідність і таким чином поповнювали фонд. Тому на сьогоднішній момент потреби у ліжках, лавках або стільцях відсутні», – розповіла заступниця мера Марія Місюрова.

«Відновив свою роботу дитячий садок №1, який протягом минулого навчального року був тимчасово закритий через відсутність тимчасового укриття. За цей час заклад побудував та облаштував укриття. Сьогодні комісія проводить перевірку готовності закладу до початку нового навчального року. Загальна вартість цих робіт становила понад 450 тисяч гривень, які були виділені з міського бюджету.

Зараз у нас проходить комісія з прийому дитячого садка до нового навчального року. Наш садочок не працював з початку повномасштабного вторгнення, так як у нас не було укриття. Саме приміщення було в непридатному стані, особливо для прийому дітей, тому ми не функціонували майже 2 роки, а готувалися. Наші діти ходили до інших дитячих садків, вихователі тимчасово працювали в інших закладах, але за останній місяць ми повернули своїх працівників. Всі повернулися, дітки також повернулися. Ми вже зробили укриття, яке відповідає всім вимогам. Тут ми можемо прийняти до 130 людей», – розповіла Ірина Хоруженко, завідувачка ЖДНЗ №1.

Зараз дитячий садок відвідують діти на неповний робочий день, так як триває період адаптації та вирішуються організаційні питання, але згодом дитячий садок повністю відновить свою роботу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here