У Житомирі понад 100 школярів отримали стипендії. ВІДЕО

307

1 червня у міському департаменті освіти відзначили 108 переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсів з таких предметів, як астрономія, історія, інформаційні технології, а також відзначили і спортсменів.

Кожен рік учням надається одноразова грошова стипендія як визнання їхніх досягнень у навчанні та творчості, – розповідає заступниця міського голови Марія Місюрова.

“Сьогодні ми можемо побачити спортсменів, які стали чемпіонами України. Це наші вихованці дитячої юнацько-спортивної школи. І це наші юні науковці, діти, які займаються астрономією, натуралісти. І зараз дуже приємно відзначити цих дітей, тому що незважаючи на COVID та війну, ці діти продовжують працювати та досягати результатів”, – розповіла Марія Місюрова заступниця Житомирського міського голови.

Викладачі та наукові керівники учнів кажуть, що підтримка педагога є невід’ємною складовою підготовки учнів до олімпіад, змагань та інших спортивних та наукових конкурсів. Це дозволяє дитині вільно помилятися та працювати над виправленням помилок для її саморозвитку. Крім того, директорка одного з міських ліцеїв, Тетяна Нечипорук, впевнена, що сучасні діти креативно мислять та прагнуть досягти успіху, який сприятиме не тільки їх власному майбутньому, але й майбутньому нашої країни.

“Спорт – це досягнення в перспективі на чемпіонатах Європи та світу, а також на Олімпійських іграх. Якщо говорити про науку, то тут ми взагалі можемо говорити про розвиток держави, її міць, успіх та авторитет на міжнародній арені”, – зазначила Тетяна Нечипорук, директорка ліцею №30.

Анастасія, учениця 9-го класу, отримала нагороду за свою перемогу на турнірі юних натуралістів, що відбувся у Києві. Цей турнір об’єднує такі науки, як фізика та біологія, – розповідає Настя і додає, що вона справді захоплюється цими дисциплінами і можливо, у майбутньому, пов’яже своє життя з наукою.

“Турнір – це поєднання фізики та біології, я відповідала за фізичну частину. У нас було кілька запитань, на які ми повинні були знайти та надати розв’язки. Наша команда тричі захищала та представляла свої розв’язки задач. Завдяки цим розв’язкам ми отримали 1 місце. Суперники з інших міст були дуже добре підготовлені, деякі учні готувалися до цього конкурсу протягом року. Ми підготувалися приблизно за 3 місяці. В принципі вважаю, що конкуренція була досить серйозною, але ми справилися”, – розповіла Анастасія Лукашенко, учениця 9 ліцею №1 м. Житомир.

22 учні отримали по 500 гривень – це винагорода за перемогу в конкурсах інформаційних технологій. 16 учнів отримали по 750 гривень, а 40 учнів отримали по 1000 гривень – це переможці інтелектуальних, творчих та спортивних конкурсів і змагань. Крім того, 30 учнів отримали 2000 гривень за перемогу в Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах. Загалом, сума нагород становить 123 тисячі гривень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here