У ліцеї №3 Житомира відкрили клас безпеки. ВІДЕО

316

У ліцеї №3 Житомира відкрили спеціальний кабінет безпеки, призначений для навчання дітей правилам поведінки в різних надзвичайних ситуаціях. Цей клас був створений завдяки спільним зусиллям та ініціативі батьків учнів, вчителів та керівництва школи.

“Сьогодні відзначається Міжнародний день захисту дітей. Головною задачею є захист дітей і створення безпечного середовища. Ми працювали над цією ідеєю створення кабінету безпеки протягом навчального року, спільно з батьками, вчителями і учнями. Учні зможуть ознайомитися і навчитися поводитися з небезпечними предметами. Вони також будуть навчатися надавати першу допомогу в особливих ситуаціях. Через декілька днів розпочнеться відпочинкова табірна зона. Цей кабінет стане центром навчання для дітей”, – розповіла Марія ДОРОШКО, директорка ліцею №3.

Це 34-й клас безпеки, що відкрили в освітніх закладах Житомирської області.

Такі кабінети створюють з метою навчання дітей основам безпечної поведінки. На заняття з певних тем до навчання дітей будуть залучатися фахівці з ДСНС та поліції.

“Обов’язковою умовою є поділ класу на зони згідно з їхнім спрямуванням. Мінна безпека, пожежна безпека, надання медичної допомоги, цивільний захист і психологічне розвантаження – все це присутнє у класі Ліцею №3. Діти отримують знання через ігровий процес, не так, як було в радянські часи. Це допомагає не тільки засвоїти інформацію, але й сприяє психологічному розвантаженню. Крім того, такі уроки спрямовані на те, щоб діти могли навчитися, як діяти в умовах воєнного часу під час повітряної тривоги, як швидко сховатися в укриття, як діяти під час обстрілу. Врешті-решт, діти здатні навчити своїх батьків цим навичкам”, – деталізувала Оксана КОВАЛЬЧУК, начальниця сектору зв’язків зі ЗМІ головного управління ДСНС у Житомирській області.

Батьки учнів вважають, що в сучасних умовах діти мають знати основні правила безпеки та уміти реагувати на надзвичайні ситуації. Тому вони раді, що в їхньому ліцеї був створений такий клас. Сніжана, мама однієї з учениць ліцею, розповідає про це у коментарі Першому житомирському:

“Справді, це чудова ініціатива і дуже потрібна для наших дітей. Зважаючи на те, що ми живемо в часи війни, дитинство наших дітей, на жаль, постійно затьмарене війною. Як батьки, ми повинні зробити все можливе, щоб вони усвідомили ризики, які можуть чекати їх на вулиці, і знати, як їх уникнути. Тому важливо, щоб наші діти розуміли, що не можна контактувати з незнайомими предметами на вулиці, а також знали як діяти в різних небезпечних ситуаціях. Знання про це є надзвичайно важливими для них на сьогоднішній день”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here