У Житомирі відновлять навчання офлайн для 1-4 класів із 8 листопада. Також це стосується трьох закладів освіти (1-11 класів), де вакцинувалися 100% працівників – міський ліцей №1, 19 та 32 школи.

Про це під час засідання виконавчого комітету в середу, 3 листопада, розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова.

За її словами, незважаючи на ситуацію з обмеженнями, показник вакцинованих працівників доволі високий, що дозволяє відновити навчання в дошкільних закладах:

«У садочках ми маємо близько 97% вакцинованих працівників. Садочки працюють. Будемо розглядати питання початку навчання з 8 листопада, тому що при червоній зоні потрібно працювати початковій школі та садочкам».

Що стосується закладів загальної середньої освіти, то в Житомирі є три школи, де працівники вакциновані на 100%.

«На сьогодні у нас є три заклади, де вакциновані всі працівники шкіл, це: міський ліцей №1, 19 та 32 школи. Плануємо, що ці діти підуть на навчання. Тому всі освітяни, педагоги, які працюють з дітьми, вони повинні бути вакциновані. Це стосується і музичних шкіл та закладів позашкільної освіти», – додає Місюрова.

Міський голова Сергій Сухомлин наголосив, що школи, де працівники вакциновані на 100% мають слугувати прикладом для інших закладів:

«Хочу подякувати колективам цих трьох шкіл за їх розуміння ситуації, за їх свідомість, і у нас ще є час, щоб попрацювати з іншими працівниками, щоб якомога більше дітей пішло все ж в школу, а не займалися дистанційно. Ці школи приклад для інших».

Нагадаємо, у Житомирі почнуть перевіряти COVID-сертифікати на вулицях, а невакцинованих відсторонятимуть від роботи: постанова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here