У Житомирському державному університеті імені Івана Франка 12 березня для студентів-випускників 2014 року провели «Дні кар’єри».
На зустріч до студентів прийшли сімнадцять керівників державних і недержавних структур, установ, підприємств та організацій міста та області. Варто зауважити, що були й роботодавці, які спеціально приїхали до ЖДУ імені Івана Франка з Києва, аби особисто познайомитися з випускниками-франківцями та запросити їх на роботу.
Про це повідомляє прес-центр університету.
«Дні кар’єри» ми проводимо вдруге, – каже ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух. – Вважаємо, що цей захід дуже потрібен нашим студентам, а особливо непедагогічних спеціальностей, для їхнього подальшого працевлаштування. Ми хочемо, аби гості розповіли студентам про вимоги до працівників галузей, які вони представляють, та озвучили наявні вакансії. Так випускникам буде легше знайти роботу і реалізувати свої знання та практичні навички у конкретній справі.
Під час зустрічі роботодавці роздавали візитки та розповідали про важливі питання, які турбують будь-якого випускника вищого навчального закладу. Це – які вакансії сьогодні пропонує ринок праці, куди піти та як утриматися на робочому місці. Всі поради та висновки, які зробили запрошені гості мають допомогти майбутнім професіоналам.
По завершенню офіційної частини зустрічі, гості охоче спілкуватися віч-на-віч зі студентами та призначали їм співбесіди.
«Такі зустрічі з роботодавцями є вдалими, оскільки студент, який ще не визначився з місцем роботи, може взяти за основу реальні пропозиції. Сьогодні було озвучено багато цікавої інформації. Особисто мене зацікавили пропозиції від керівництва «Житомирської хвилі», Обласного телебачення та Житомирського регіонального управління ПАТ КБ «ПриватБанк». Звісно, я розглядатиму названі вакансії і піду на співбесіду», – ділиться без п’яти хвилин працівник медіасфери, четвертокурсниця Наталія Терновецька.
Майбутній перекладач Анна Рубан каже, що захід був корисним, і що лише зараз остаточно визначилася, куди б їй хотілося звернутися в першу чергу, аби працювати за фахом, а не підпрацьовувати, реалізувати себе як спеціаліста і досягти вершин у кар’єрі.