Home Події Деякі сцени документального фільму про Ольжича знімали в Житомирському агроуніверситеті. ВІДЕО

Деякі сцени документального фільму про Ольжича знімали в Житомирському агроуніверситеті. ВІДЕО

151

 У Житомирі 14 вересня презентували документальну стрічку «Вогонь самопосвяти» про Олега Ольжича Почесного громадянина м. Житомира (присвоєно посмертно), видатного українського поета, політичного діяча, археолога.  

 «Вогонь самопосвяти» – це перший документальний фільм навчально-виховного проекту про життя видатних житомирян.

 

Проект має не лише просвітницьку, але й виховну мету. «Вогонь самопосвяти» спрямований на формування у дітей та молоді патріотизму та національної гідності.


Фільм уже представили депутатам  під час сесії міськради, а також показують  у навчальних закладах міста під час уроків історії, виховних заходів, тощо. Відбулася презентація і в кінотеатрі ім.І.Франка.

Режисер фільму – Петро Авраменко. Головні ролі зіграли актори Житомирського драмтеатру, а деякі зі сцен фільму були зняті у приміщенні Житомирського національного агроекологічного університету.

Про це розповідає ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. За його словами, у фільмі можна побачити університетські аудиторії, коридори, сходи та бібліотеку.

Нагадаємо, що історія заснування та розвитку Житомирського національного агроекологічного університету починає свій відлік у вересні 1922 р. Навчальний заклад розташувався у  будинку колишнього Волинського окружного суду на Старому Бульварі.

Власне, у цій історичній будівлі  та бібліотеці ЖНАЕУ й знімали значну кількість сцен документального фільму про нашого видатного земляка Олега Ольжича.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here