Home Події Молоді житомиряни розповіли чому займаються волонтерством і закликали приєднуватися до них. ВІДЕО

Молоді житомиряни розповіли чому займаються волонтерством і закликали приєднуватися до них. ВІДЕО

299

 В Житомирській обласній бібліотеці для дітей днями презентували відеоролик, в якому 11 місцевих волонтерів розповідають про свою діяльність і закликають всіх приєднуватися до хорошої справи і разом допомагати тим, хто цього потребує.

"Найчастіше волонтерами стають у старших класах чи в студентські роки, а потім це стає справою життя. Втім, багато хто займається цим непомітно для інших, не отримуючи гроші чи відзнаки. Більше того, про волонтерів знають у тому середовищі, де вони і з ким, скажімо так, працюють. Ми вирішили показати, принаймні житомирянам, тих, хто ходить з ними поруч, але у вільний від навчання чи роботи час, їде у дитбудинок гратися з дітками, збирає кошти для них на іграшки чи подарунки, допомагає людям з обмеженими можливостями налагодити контакт із ровесниками чи знайти занняття до душі, займається відновленням памятників чи організовує донорські акції або ж благодійні проекти, навчає школярів безкоштовно англійської мови, – пояснює керівник Житомирської обласної громадської організації "Фідем" Ольга Добрякова. 

Представники цієї організації взялися за втілення спільної ідеї і у грудні відзняли ролик про волонтерів. Зйомки та монтаж абсолютно безкоштовно взяв на себе Володимир Бойко. Також у ролику представлено фрагмент відео про Житомир Ярослава Хоркінса.

Знімали у приміщенні Свято-Михайлівського кафедрального собору та в інклюзивному читальному залі Житомирської обласної бібліотеки ім.О.Ольжича, які теж представили безкоштовно.

 

"Взяти участь у проекті ми заппропонували 20 житомирським волонтерам, але частина в цей час була задіяна в інших акціях чи перебувала на тренігах, хтось мав особисті справи, тому в кінцевому результаті можна почути і побачити 11 з них. Ми не пропонували якогось чіткого плану побудови інтервю, аби волонтери на власний розсуд представляли себе, розповідали про свою діяльність, – кажуть в організації. – Вони щоденно витрачають свої сили і навіть кошти на те, щоб дійсно зробити когось щасливішим чи подарувати відчуття потрібності, але хвалитися цим не звикли. Однак всі запевняють, що бути волонтером – це дійсно круто, приємно і якщо відчуваєш, що від цього є якась віддача, то робити хочеться ще більше".

Отець Павло із Михайлівського собору під час презентації подякував молодим людям за їхні хороші справи і як приклад згадав про Святого Миколая, який також творив добро, не показуючи це. Ніколи не треба відвертатися від ближнього і в скрутну хвилину допомагти йому, а з часом все хороше має властивість повертатися.

Волонтер з досвідом Андрій Сочинський згадує про свої перші поїздки, під час яких допомагав з друзями відновлювати стареньку хату. Тоді зібрати людей було важко, але вже через рік-два бажаючих допомгти було навіть більше, ніж було потрібно. Хлопець впевнений, що нині волонтерство стає популярнішим і необхідно продовжувати його популяризувати й надалі, аби люди розуміли, що не все вимірюється у грошах.

Юлія ДЕМУСЬ

відео Володимир Бойко, Ярослав Хоркінс

    

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here