Home Події Тетяна Лаврінець відкрила виставку картин архітектури та пейзажів Житомирщини

Тетяна Лаврінець відкрила виставку картин архітектури та пейзажів Житомирщини

163

Урочисте відкриття персональної виставки картин молодої художниці, випускниці ЗОШ № 36 ім. Я. Домбровського м. Житомира, Тетяни Лаврінець відбулось 2 лютого в рідній школі.

На виставці представлено 28 картин: частина робіт з попередньої виставки (2013 р.), інша частина – нові роботи за останні два роки. Це переважно живопис та графіка. На картинах зображена архітектура Житомирщини, квіти, а також мальовничі пейзажі.

«Це не просто хобі, це – стиль життя, – розповіла про картини Тетяна Лаврінець. – У мене є замовники. Я щодня працюю: малюю портрети, займаюсь розписом стін і розписом ваз».

Найбільш пам’ятною картиною молода художниця вважає роботу «Троянди» (2012 р.). За її словами, це улюблена картина її тата, а отже і її.

«Тато навіть просив подарувати цю картину, а для мене – це має велике значення, бо мій тато сам художник, – зізнається Тетяна. – Після появи цієї роботи він мене визнав як художника».

За її словами, коли вона навчалась у Житомирському технологічному коледжі, то викладач живопису і керівник її дипломного проекту Неоніла Косницька передала багато власних прийомів, які зазвичай художники не розказують. Зараз молода художниця займається у Франца Осовського.

Рецепт успіху від Тетяни Лаврінець: «Працюй! Малюй!». На її думку, увесь час треба відвідувати виставки і, коли дивишся на витвір мистецтва, треба думати як це зроблено.

Учні школи підготували концертну програму. Тетяну Лаврінець привітали вчителі, однокласники та друзі. Натомість під час свого виступу дівчина подякувала вчителям за отримані знання і за можливість провести виставку в школі, де навчалась.

Виставка триватиме до 15 лютого. Тому всі бажаючі мають змогу побачити картини на першому поверсі ЗОШ № 36.

Довідка:

Тетяна Лаврінець народилась 18 серпня 1991 року в Житомирі.

Навчалась у Житомирській дитячій художній школі.

У 2010 році закінчила Житомирський технологічний коледж (спеціальність «Промисловий дизайн»), у 2012 році – Національний лісотехнічний університет України.

У 2010 році брала участь у виставках Національної спілки художників України м. Житомира, у 2012 році – учасниця студентських виставок живопису та фотографії Національного лісотехнічного університету України, міста Львова.

Працює в галузі живопису, графіки та дизайну.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here