Home Події В кінотеатрі ”Україна” безкоштовно показуватимуть фільми про права людини

В кінотеатрі \”Україна\” безкоштовно показуватимуть фільми про права людини

189

В кінотеатрі «Україна» 10 –го грудня 2013 року о 16.00 відбудеться відкриття «Х Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DocuDays UA».

Протягом двох днів, 10-11 грудня в кінотеатрі проходитиме показ документальних фільмів про права людини.

 Початок показу   о 16.00 (10 -11–го грудня).

Тривалість сеансу – 2,5год. 
Вхід вільний.

До уваги глядачів буде представлено три фільми.

10 грудня фільм: «Доволі! До волі!»

Мінськ. 19 грудня 2010 року. Після того як уряд нахабно викрав голоси виборців, десятки тисяч білорусів вийшли на вулиці з мирними протестами. З них годі всюдисущої брехні, тож демонстранти сподіваються на правду та свободу.

11 грудня фільми: «Сери та сеньйори»

Екскурсовод, військовий, банківський службовець, авіамеханік та інші неприкаяні мужики з усієї України щоосені з’їжджаються до Умані, аби попрацювати під час паломництва хасидів на свято Рош ха-Шана. Протягом чотирьох діб до цього містечка безперервним потоком тягнуться десятки тисяч хасидів – у святковому настрої, з піснями, танцями та… величезною кількістю вантажу. Чотири доби місцеві носильники сплять по три години у саморобних халабудах при дорозі, а в інший час тягають на собі тонни різноманітних речей, щоб заробити свою двомісячну зарплатню. Дорогою їм постійно доводиться шукати порозуміння з практично «позаземним» клієнтом та один із одним. Проте жодні тягарі, здається, не спроможні загасити їхнього оптимізму і почуття гумору. Врешті-решт вони впевнені: «Бозя знає, що робить».

«Поза Євро»

 Артистична опіка: Яцек Блавут, Сергій Буковський, Дорота Рошковська Художній керівник: Олександр Балагура Кіноальманах «Поза Євро» – це результат колективної роботи молодіжної творчої лабораторії. Його ідею, напевно, можна визначити як спробу уособлення натовпу. Здатність побачити, виокремити людське обличчя з юрби, що здається безликою, згуртованою на спортивній, політичній чи будь-якій іншій основі. І розповісти про це. У цьому, напевно, суть. Як альманаху, так і лабораторії. Наскільки вдалий цей експеримент – судитимуть глядачі. У будь-якому разі він відбувся. І перед нами серія уважних, вдумливих, стурбованих чи іронічних, але завжди небайдужих і самостійних поглядів молодих авторів на дійсність, що їх оточує. Побачити в натовпі окреме людське обличчя – також означає зберегти власне. У будь-якому натовпі…Який таким чином уособлюється і отримує шанс перетворитися на суспільство. Думка не нова, втім вона потребує нагадування. Цей проект є результатом співпраці Української майстерні документального кіно, Міжнародної академії Dragon Forum, документалістів України та Польщі.

Фестиваль проходить в Житомирі вже п’ятий рік поспіль. Організатор фестивалю– Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат».

В рамках фестивалю, окрім показу фільмів в кінотеатрі, з 9-го по 14-те грудня відбудуться інформаційно-просвітницькі заходи для студентів навчальних закладів міста. Зустрічі передбачають показ короткометражних фільмів, обговорення, дискусії на тему прав людини.

Також 9 грудня 2013 року в приміщенні Головного управління юстиції у Житомирській області (м. Житомир, майдан Соборний, 1) о 14.30 відбудеться прес-конференція на тему: «Забезпечення прав людини в Україні у світлі Загальної декларації прав людини».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here