Home Події В Житомирі відкрилась виставка українського живописця Сергія Шишка

В Житомирі відкрилась виставка українського живописця Сергія Шишка

188

До сторіччя з дня народження видатного українського живописця Сергія Шишка відкрились ювілейні виставки в Музеї історії Києва, «Українському домі» та Київській галереї НЮ АРТ, а ще в Житомирському обласному літературному музеї. Таке стало можливим завдяки співробітництву з Дирекцією художніх виставок України і це вже друга виставка (після експозиції картин Глущенка) яка привертає неабияку увагу широкого кола шанувальників мистецтва.

Сергію Шишку належать, мабуть, усі найвищі мистецьки титули радянської епохи, натомість соціального замовлення в його полотнах не знайдеш, лише творче віддзеркалення навколишнього світу. Він – неперевершений майстер пейзажу, широко відомі його чудові краєвиди Києва другої половини 20 сторіччя. На виставці у Житомирі представлені декілька картин міського циклу, решта – живописні пейзажі та натюрморти, загалом 35 полотен. Настільки виразно передати дух і колорит минулої епохи, мабуть, вже не зможе жоден з сучасних художників, вважає директор Житомирського літературного музею Віталій Єрємєєв.

«Побільше би таких виставок в нашому місті», – висловив побажання у журналі відгуків один з перших відвідувачів експозиції в Житомирському літературному музеї. 

 За матеріалами: Житомирська хвиля

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here