Home Події Житомирянин Сергій Трохимишин розповів як правильно планувати та використовувати свій час. ФОТО

Житомирянин Сергій Трохимишин розповів як правильно планувати та використовувати свій час. ФОТО

151

У свої 23 роки Сергій Трохимишин побував у багатьох країнах за кордоном,  був учасником різноманітніх тренінгів та освітніх проектів і попри численні поїздки, встигав навчатися й працювати. Нині він радить як раціонально витрачати свій час, щоб встигнути усе заплановане.

Сергій не вважає себе активним, адже знає людей, у  яких виходить бути такими краще. Втім, робить усе можливе, аби життя було не одноманітне і наповнене новими знаннями та знайомствами. Його неодноразово можна було помітити на загальноміських та молодіжних акціях, а на сторінці  у соцмережі постійно багато  корисної інформації для тих, хто хоче взяти участь у різних конкурсах, проектах чи виграти грант.

Разом з тим, хлопець встигає радувати своїх друзів новими фото та враженнями з чергової поїздки по кілька разів на місяць.

"У студентські роки  в моєму активі було тільки стажування в головному управлінні у справах сім’ї, молоді і спорту,  на посаді провідного спеціаліста відділу, а також участь у різноманітних зльотах, тренінгах і семінарах: "Зліт відмінників та іменних стипендіатів" (Біла церква 2011 р), проект «Лідери АПК ХХІ століття»,  участь в конкурсі "Агробізнес інкубатор -2012р" в Острозі,  навчальний візит у Польщу  і практика у Німеччині, – ділиться Сергій Трохимишин. Вже після закінчення навчання в Житомирському національному агроекологічному університеті був учасником 3-ї осінньої школи «Нові медіа та молодіжне лідерство» КРИМ ММЦ «ICamp»  у 2012 році, де серед тренерів був відомий журналіст Мустафа Найєм  та голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

У тому ж році став учасником 2-ї молодіжної україно-російської школи громадянської освіти «Вільні міста»  у місті Тамбов, де  протягом тижня вивчали як працюють органи місцевого самоврядування в РФ та, зокрема, в місті Тамбові та Ліпецьку. В Росії  ще брав участь у міжнародному молодіжному таборі «Діалог 2013» , звідки я повернувся зовсім нещодавно, і ще до  цього часу  переповнюють емоції. Також нещодавно  знову  відвідував Польщу у навчальному турі. Окрім тренінгів, які я відвідую особисто, дуже багато  переглядаю вебінарів у режимі онлайн прямо з дому. Дуже вигідно їх  дивитися, оскільки отримуєш максимум інформації в короткі терміни, а з витрат тільки час і  доступ до мережі інтернет. В Україні є можливість втілювати усі здобуті знання та вміння під час тренігів на практиці, але не за держані кошти. Зазвичай більшість молодіжних проектів фінансує ЄС або з США, меншою мірою з РФ, бо росіяни хочуть ділити фінансування «50 на 50», а це не в кожної української організації виходить".

Сергій побував у містах Франції, Німеччини, Польщі, Російської Федерації та Чехії, однак планів має ще на кілька країн, адже зізнається, що подорожувати любить. Також обїздив чимало міст України.Звідусюди привозить сувеніри, нові знання та знайомства. З деякими людьми спілкується після зустрічі вже кілька років, обмінюючись проектами.

На традиційне запитання журналістів Першого про те, як  витратив би мільйон на розвиток Житомира, без роздумів відповідає, що інвестував би гроші у будівництво сміттєпереробного заводу чи притулку для бездомних тварин або віддав на ремонт культурних памяток міста.

При цьому змінювати своє рідне місто на будь-яке інше хлопець не хоче, бо тут його рідні та друзі. Якби зробити це його змушували певні обставини, то переїхав би у велике місто, але не Київ.

"Наразі я працюю фрілансером і пишу статті на економічну тематику. По-суті ця робота  дозволяє працювати на відстані і паралельно працювати за спеціальністю бухгалтером. Щодо пошуку часу на роботу, відпочинок та поїздки, то я б порекомендував вести щоденник чи записник, де нотувати планування своїх подій. Гугл-календар також підійде. Також по можливості відвідувати побільше ознайомчих сайтів, які зберігають такі події. На своїх сторінках у соцережах  варто залишати тільки ті спільноти й сторінки, які вас розвивають,  дають корисну інформацію та відомості про нові проекти чи треніги за вашими інтересами та потребами. Не потрібно мати багато підписок на електронній пошті, бо тоді збільшується ймовірність того, що ви  важливу річ просто пропустите через велику кількість листів. Залиште 3-4 підписки, які дійсно важливі", – відзначає Трохимишин.

Окрім вище перерахованого, хлопець ще захоплюється шахами і грає у "Мафію". Якби потрапив у політику хоч на певний час, то намагався б викорінити корупцію, бо, на думку Сергія,  це перше,  що потрібно робити перебуваючи на  будь-якій посаді.

Юлія ДЕМУСЬ

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here