Home podorozhi 5 travel-блогерів відвідали Житомир у рамках туру «Via Regia Ukraine»

5 travel-блогерів відвідали Житомир у рамках туру «Via Regia Ukraine»

1208

У середу, 15 вересня, Житомир відвідали учасники промотуру «Via Regia Ukraine – культурний та туристичний маршрут Ради Європи в Україні». Екскурсійний гід Аліна Кундіч показала гостям міста з найпопулярніші локації Житомира – Водонапірну вежу, Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова, Ремісничий двір, Свято-Михайлівський кафедральний собор, вулицю Михайлівську та підвісний міст в парку імені Юрія Гагаріна.

У турі Королівським шляхом беруть участь 5 travel-блогерів Ірена Журавель (10 тисяч підписників), Наталія Михальченко (2200 підписників), Марина Ждан (5600 підписників), Інга Десс (2700 підписників) та Світлана Киричек (425 тисяч підписників).

Загалом тур включає в себе 11 населених пунктів у 5-ти областях – Рівненська область (Рівне, Острог, Дубно), Волинська область (Луцьк, Володимир-Волинський), Житомирська область (Радомишль, Житомир), Київ та область, Львівська область (Городок, Броди, Львів).

Найяскравішою локацією для учасників туру стала Водонапірна вежа. За словами менеджера проєкту «Via Regia Ukraine» Миколи Мандзюка, споруда виділяється на фоні міської забудови і викликає неабияку цікавість:

«Взагалі на фоні міської забудови ця будівля дуже яскраво виділяється і одразу є бажання подивитися, що це за вежа. Ми приїхали до Житомира в рамках культурно-туристичного маршруту «Via Regia Ukraine», наша мета – зібрати будь-які культурні, історичні, архітектурні пам’ятки, щоб туризм був змістовним. Не просто поїхати відпочити, розслабитися, а ще й з користю провести час. Будівля однозначно зацікавила, тому що я був лише у водонапірній вежі в Вінниці, і було цікаво потрапити у Житомир і подивитися що є тут».

Більшість помилково вважає Житомир сірим і туристично непривабливим містом, проте гості, що завітали в рамках туру зазначають, що місто має свою культурну спадщину, не гірше ніж у Києві чи Львові.

«У нас маршрут загалом з 11-ти міст України, і одне із них – Житомир. Нам важливо було показати те, що Житомир є цікавим в культурному плані. Що це не лише адміністративне місто, і на цьому все, а що це місто цікаве своєю культурною спадщиною. Бо більшість вважають Київ, або Львів центрами культури, але ті самі Рівне, Житомир, мають велику культурну спадщину, а не лише кафе і бари», – пояснює Микола Мандзюк.

Блогери зробили свої «соковиті» світлини Водонапірної вежі та вже встигли поділитися ними у мережі Instagram. Ірена Журавель розповіла підписникам про ТОП-5 місць, які варто відвідати в Житомирі. У коментарі додає, Водонапірна вежа цілком може бути символом міста:

«Мені дуже сподобалася архітектура ззовні. Я люблю такі будівлі, вони передають атмосферу минулих часів, і червона цегла, вона завжди привертає увагу, дуже добре, що її нічим не фарбували, і вона залишилася автентичною. Мені здається, що ця вежа навіть може бути як символ міста, для прикладу, на листівках, бо за сьогодні, для мене, наприклад, це одне з найяскравіших вражень, і вежа виділяється на фоні міста, бо вона виглядає «інстаграмно». Мені здається, що більшість захоче приїхати сюди, як мінімум, подивитися ззовні на неї, зробити фото, попити каву поруч. Якби тут зробили якийсь цікавий відкритий простір, це було б дуже популярне місце, і для молоді, і для туристів. І звісно, я впишу цю вежу в маршрут по Житомирщині, бо це дійсно класне місце».

Блогерка Світлана Киричек зауважила, що споруда потребує реконструкції:

«Чудова вежа, але потребує реконструкції. Мені дуже сподобалася колекція веж світу розміщена всередині».

Вона також поділилася враженнями про місто в своєму Instagram та виклала спільне фото з учасниками туру біля Водонапірної вежі.

Читайте також: 200 тонн води, VIP-кімната та голова лося – що ховається за стінами житомирської Водонапірної вежі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here