Home Люди Напередодні Дня закоханих Сергій Дехтяренко провів для житомирян екскурсію містом із шампанським....

Напередодні Дня закоханих Сергій Дехтяренко провів для житомирян екскурсію містом із шампанським. ФОТО

749

Два роки тому керівник ТА “Патріот” Сергій Дехтяренко розробив ексклюзивну екскурсію “Легенди Житомира з шампанським”, особливістю якої є те, що учасники можуть дізнаватися цікаві факти про історію міста, а між тим споживати напій і гарно проводити час.

Такі заходи Сергій проводив до Дня Святого Валентина та 8 Березня, але через початок повномасштабного вторгнення зробив тимчасову паузу. Тоді це було більше у форматі оглядової екскурсії автобусом.

Цьогоріч вирішив запросити житомирян і гостей міста знову на екскурсію 10 та 11 лютого, але доповнивши програму пішими прогулянками. Відзначає, що захід викликав справжній ажіотаж.

Стартувала екскурсія із Замкової гори, де учасників одразу пригощали шампанським, далі перемістилася на оглядовий майданчик.

Сергій Дехтяренко розповів про будівлю сучасного Магістрату, яка в минулому була свого роду готелем, про храм поруч, в якому діяла експозиція краєзнавчого музею, а в підвалах донині зберігається скелет мамонта. Показав, де раніше стояв житомрський замок і що було збудовано на його місці.

Також житомиряни прогулялися територією Замкової, зайшли в катедральний костел Святої Софії, де в одній з колон поховано серце Юліуша Зарембського, дізналися більше про краєзнавчий музей та експозицію картин, яку нині перемістили у сховище з міркувань безпеки.

Пізніше екскурсія містом продовжилася в автобусі центральними вулицями із подальшими зупинками біля Монументу Слави, Водонапірної вежі та обласної філармонії.

Загалом Сергій Дехтяренко озвучував найпоширеніші легенди та перекази про Житомир, а у подальшому підтверджував чи спростовував це, спираючись на архівні фото, документи та інформацію з відкритих джерел.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here