304, 5 тисячі тонн зерна відправили на експорт сільгосппідприємства Житомирської області за чотири місяці цього року.
Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, воно вирушило до Швейцарії, Білорусії, Польщі, Німеччини, Австрії, Росії, Іспанії і ПАР.
У структурі реалізації зерна в січні-квітня 2013 року найбільша частина припадає на кукурудзу (76,8 відсотка) та сою (14,3 відсотка), тобто на культури, ще донедавна вважалися нетиповими для області, де раніше основну ставку робили на льон і хміль.
«Це в принципі у порівнянні з кількістю зернових, які вирощують на Житомирщині, не багато. Натомість задача зараз стоїть зробити повний цикл, щоб зернові лишались в області на вигодовування тваринництва. Зараз мені поставлена задача знаходити майданчики, щоб заводити інвесторів та будувати ферми», – прокоментував заступник голови ОДА Микола Дейсан.