Home Політика Дорожні схеми на Житомирщині – як фірми-прокладки заробляють мільйони

Дорожні схеми на Житомирщині – як фірми-прокладки заробляють мільйони

516

Як без техніки і працівників на ремонті 6-кілометрового відрізку дороги заробити 16 млн грн – таким лайфхаком може поділитися ТОВ "Будстандарт ЛТД". Фірма стала улюбленцем Житомирської ОДА в багатомільйонних тендерах з ремонту доріг.

ТОВ "Будстандарт ЛТД" виграє найдорожчі тендери, а потім на підряд бере дешевшу фірму – ПП "Автомагістраль", із того ж тендерного списку. Так без техніки і працівників заробляються мільйони.

Про це повідомили "Першому житомирському" джерела, а згодом і сам голова ОДА поїхав піаритись на "Велике будівництво" і "засвітив" техніку "Автомагістралі" на дорозі, яку за документами, ремонтує інша більш дорога для бюджету фірма.

Йдеться про дорогу Попільня – Ружин та можливі багатомільйонні відмивання грошей.

Тут 61-мільйонний підряд виграла ТОВ "Будстандарт ЛТД", яка раніше не відремонтувала жодного кілометру дороги, проте у тендері запропонувала найвищу ціну. Потім же ТОВка-прокладка найняла на субпідряд іншу фірму (ПП "Автомагістраль") з того ж тендеру, яка пропонувала відремонтувати цю дорогу за 45 млн грн.

Прибутку – 16 мільйонів гривень – отримує фірма-прокладка, яка працює без техніки і працівників, проте з фіктивними документами.

У бюджетних тендерах і закупівлях товариство раніше жодного разу не вигравало, а при Бунечку отримує найбільші замовлення.

Тепер же із цією ТОВкою хочуть укласти ще 5 договорів на 185 млн грн.

За інформацією "Житомир.info",  наразі фірма почала вигравати тендери тепер і в Черкаській області, де голова ОДА Роман Боднар у 2017-2018 роках працював із нинішнім житомирським губернатором Бунечком в СБУ у Донецькій та Луганській областях. А у вересні минулого року Роман Боднар подавав декларацію кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше Бунечко заявляв так: "Розкрадати гроші на дорогах Житомирщини я не дозволю".

Читайте також про ще одну фірму, яка "подорожує" за Бунечком і виграє тендери в тих областях, де він працює.

 

Бунечко оглядає дорогу Попільня-Ружин, яку ремонтує ПП "Автомагістраль" на підряді у ТОВ "Будстандарт ЛТД".

Фото з сайту ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here