Вище керівництво Естонії підтвердило свою участь у відбудові зруйнованої інфраструктури Житомирської області та залученні нових міжнародних донорів для відновлення Житомирщини. Про це повідомив народний депутат, голова обласної партійної організації «Слуга Народу» у Житомирській області Арсеній Пушкаренко.

«Уже традиційно Форум став міжнародним, а головне питання, яке обговорювали, – необхідність відбудови України та пов’язані з цим важливі реформи, зокрема євроінтеграційні», – сказав Пушкаренко.

У Форумі взяли участь президент Естонії Алар Каріс та очільники низки міністерств, з української сторони – заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко та голова Житомирська ОДА Віталій Бунечко.

Також до Форуму долучилися посли двох десятків країн, зокрема Данії, Латвії, Литви, Швеції, Ірландії, Австрії, Польщі, а також делегації Житомирської області та представники естонського бізнесу.

«Естонія вже будує та відновлює в регіоні два об’єкти – дитячий садок в Овручі та зруйнований ворожою ракетою міст у Малині. Зараз визначається з наступними об’єктами відновлення на 2023-й рік. Приємно відзначити, що сьогодні маємо ще один спільний великий результат: до відбудови Житомирщини долучається Португальська Республіка», – повідомив Пушкаренко.

За його словами, Португалія бере на себе відновлення зруйнованого російською ракетою ліцею №25 у Житомирі.

«Дуже символічно, що саме в день проведення Другого Форуму, Естонський Парламент затвердив Бюджет Естонії на 2023-й рік, у якому закладено 10 млн євро на відбудову інфраструктури Житомирської області», – констатував очільник Житомирської обласної організації «Слуга Народу».

Нагадаємо, перший «Форум з відновлення: Житомирщина» провели у вересні в Лугинській громаді Житомирської області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here