Home Політика ”Кривднику” Луценка загрожує 5 років, він на гачку у влади

\”Кривднику\” Луценка загрожує 5 років, він на гачку у влади

287
Суддя Сергій Вовк продовжує знаходитися при владі на гачку, оскільки в нього у провадженні перебувають ще кілька справ представників опозиції.
 
Таку думку висловив депутат Володимир Ар’єв у коментарі газеті Комерсант, коментуючи рішення Верховного Суду, що погодився з рішенням ГПУ порушити кримінальну справу проти судді, повідомляє Українська правда.
 
"Рішення Верховного суду підтвердило – влада продовжує тримати Сергія Вовка на гачку", – сказав Ар’єв.
 
"Виносячи вирок завідомо невинному Луценку, Вовк просто рятував свою шкіру. Йому пообіцяли, що проблем не буде, але, мабуть, не пообіцяли зняти з нього всі обвинувачення. Тож Вовк продовжує перебувати в підвішеному стані",- заявив Ар’єв.
 
На його думку, Верховний суд не закрив питання про кримінальне переслідування судді, оскільки в нього у провадженні ще залишилися справи щодо представників опозиції.
Вовку, якого із червня 2009 року обвинувачують у винесенні "неправосудних рішень", у випадку доведення його провини загрожує 5 років ув’язнення.
 
У той час як клопотання ГПУ перебувало на розгляді Верховного суду, Сергій Вовк встиг провести низку так званих політичних справ.
 
Найгучнішою з них став процес колишнього глави МВС Юрія Луценка, який був визнаний винним.
 
Зараз у провадженні Вовка залишається справа в. о. міністра оборони Валерія Іващенка, обвинувачуваного в зловживанні службовим становищем при схваленні плану санації державного підприємства "Феодосійський судомеханічний завод".

Крім того, суддя веде ще одну кримінальну справу за обвинуваченням Луценка у незаконному продовженні оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here