Home Політика Марш патріотів хоче, щоб депутати менше витрачали грошей на виборців

Марш патріотів хоче, щоб депутати менше витрачали грошей на виборців

111

«Громадська кампанія "Марш патріотів" вимагає від влади Житомира негайної відміни прийнятих рішень, зокрема про виділення депутатам на забезпечення їхньої діяльності – 50 тис гривень (в минулому році було 20 тис. грн.)», – йдеться у заяві активістів, яку вони оприлюднили сьогодні.

Як відомо, сьогодні депутати збільшили суму, яку вони використовують на потреби виборців в рамках забезпечення депутатської діяльності. Частіше за усе ці гроші ідуть на облаштування благоустрою, матеріальну допомогу, часткові ремонти.

За свою роботу депутати не отримують заробітної плати.

Серед інших вимог "Маршу патріотів" до житомирської влади: скорочення кількості депутатів до 40 (за вдалим прикладом міста Тернополя) та скасування посади першого заступника міського голови як такої. Все це, переконані активісти, збереже та зекономить бюджетні кошти.

Утім, зробити це не так просто.

Як відомо, відповідно до Закону депутати Житомирської міської ради не можуть зменшити кількість обранців до 40. Міста із населенням від 250 до 500 тисяч чоловік повинні мати раду в кількості від 50 до 76 обранців. Натомість місто Тернопіль має меншу кількість мешканців. Відповідно у Тернополі рада може складатись з кількості депутатів від 40 до 60-ти.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here