Home Політика Росія планує «дійти» до Вінницької та Житомирської області – експерт

Росія планує «дійти» до Вінницької та Житомирської області – експерт

110

Вчора пройшло екстрене засідання членів ООН, яке ініціювала російська сторона. Як виявилося, представник РФ просто хотів продемонструвати ксерокопію звернення Віктора Януковича до Володимира Путіна від 1 березня. У ній Янукович, якого Росія вважає легітимним Президентом, говорить про анархію в країні і просить Росію ввести війська на територію держави. Але глави світових країн не сприйняли цю спробу виправдати введення російських військ в Україну.

Про це пише politica-ua.com

Вони вважають, що Янукович, який перебуває в бігах, не може бути Президентом і тим більше просити про військову допомогу. Експерти вважають, що спроби Росії виправдати своє вторгнення вказують на те, що Путін буде йти до останнього. У нього є мета – Крим, південний схід, і в ідеалі Київ.

На території України знаходиться не менше 16 тис. російських військових, заявив в.о. міністра оборони Ігор Тенюх. За його словами, збільшення кількості російських військових є грубим порушенням всіх домовленостей щодо перебування ЧФ РФ в Криму.

Нагадаємо, що в понеділок Олександр Витко, командувач ЧФ РФ оприлюднив ультиматум до українських військових у Криму – вони повинні здатися до п’яти годин ранку вівторка, інакше буде проведено жорсткий штурм. Але ближче до ночі Витко спростував оприлюднену в ЗМІ інформацію і назвав її вигадкою.

Тим не менш, експерти заявляють, що з перших днів перебування російських військових у Криму їм ставили завдання захопити українські військові частини і забрати зброю.

У свою чергу політологи прогнозують, що всі ключові події у відносинах України і Росії повинні відбутися на цьому тижні. У вівторок або середу може бути проведено захоплення влади в східних і південних областях України по так званому кримському сценарієм, вважає політтехнолог Тарас Березовець. За його прогнозами, на досягнутому Володимир Путін не зупиниться і по чернігівському напрямку до кінця вже цього тижня можуть рушити танки на Київ. Російський Президент зупиниться на кордонах з Вінницею і Житомиром. На Західну Україну він не планує вторгнення, вважає Березовець. Крім цього, він додає, що Путін не має наміру відступати, військова агресія буде.  У захоплених областях може бути встановлена ??«стара влада», тобто повернуть Віктора Януковича як Президента. Можуть бути факти вбивства опонентів і мародерства. Українці з східних і південних областей почнуть масово виїжджати територію Західної України, вважає експерт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here