Home Політика Складено рейтинг автопарків партійних лідерів

Складено рейтинг автопарків партійних лідерів

93

Загальновідомо, що до Верховної Ради балотуються люди далеко небідні. Зайвим свідченням цього є машини, якими володіють самі політики, або їх найближчі родичі.

Як свідчить рейтинг автопарків, складений виданням "Дело", деякі кандидати в народні обранці володіють відразу кількома машинами, а деякі взагалі нібито ходять пішки при мільйонних статках, повідомляє ТСН.

Перше місце списку найбільших автопарків посів глава політичного об’єднання "Рідна Вітчизна" Іван Матієшин. Він володіє відразу 12 машинами, 7 з яких це "залізні коні" марки Mercedes-Benz. Крім того, у політика є Nissan Patrol 2003 року і чотири вантажних автомобіля.

Трохи поступилась лідерові рейтингу перший номер списку партії "Україна – Вперед" Наталія Королевська, у власності якої є Range Rover 2008 року випуску, а у її родини – 4 автомобілі: три Mercedes-Benz і Mitsubishi Grandis.

Третю позицію посів лідер Партії зелених України Денис Москаль. В автопарку нардепа три автомобілі: Lexus LS 460, Range Rover і Mercedes Sprinter 313 CDI. У сім’ї політика є ще одне авто – Ford Mustang 2010 року.

Три автомобілі має також глава "Радикальної партії" Олега Ляшка (сам він балотується по одномандатному округу): Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz S і Range Rover.

Лідер партії "Україна майбутнього" Святослав Олійник в своєму автопарку також має декілька автомобілів, але на відміну від Матієшина, він віддає перевагу Hyundai. У його гаражі два авто цієї марки – Grandeur і Sonata. Сім’я депутата їздить на Mercedes-Benz.

Не відрізняється скромністю і головний соціаліст країни. Номер один у списку СПУ Петро Устенко володіє Porsche Panamera Turbo 2009 року випуску. У сім’ї політика є ще одна машина – Range Rover 2008 року.

А ось у другого списку партії ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка знайшовся лише один автомобіль – Range Rover 2006 року випуску. Сім’я народного депутата володіє Mercedes-Benz ML 2006 року.

Непоганий автопарк і у лідера політпартії "Народно-трудовий союз України" Валентина Зубова. Народний депутат володіє двома легковими автомобілями – Nissan Maxima і Chevrolet Niva. Також у його власності вантажний Mercedes-Benz. На довершення всього Зубов іноді катається на мотоциклі Yamaha YX. У родини депутата один автомобіль – Toyota Land Cruiser Prado.

Автопарк екс-президента, а нині лідера партії "Наша Україна" Віктора Ющенка за роки поза владою не поповнився. У його гаражі скромно стоїть ЗАЗ-965А 1963 року випуску, мотоцикл Harley Davidson. а сім’ї належить Lexus LG 2004 року випуску.

Дивно, але номер один у списку партії "Зелена планета" Сергій Орєхов (глава Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів) їздить далеко не на "зеленому" автомобілі. Він вибрав не "гібрид" і не електромобіль, а Toyota Venza 2008 року.

А ось лідер української платформи "Собор" Віталій Капранов володіє не тільки автомобілями, але і яхтою. У його гаражі Nissan Qashqai, кілька вантажних автомобілів (Fiat Doblo і Volkswagen T4) та яхта – Pluto 800. У сім’ї Капранова є лише один автомобіль – Nissan Note 2011 випуску.

Іван Лазаренко (голова Всеукраїнського об’єднання "Громада") володіє автомобілем Hyundai ix35 2010 року випуску і вантажним УАЗ-4520 1980 року. Як не дивно, у власності Лазаренко перебуває і трактор ЮМЗ-6 1977 року. Сім’я Лазаренка володіє автомобілем Mercedes Benz С200.

Серед кандидатів у народні депутати, які ведуть свої партії на парламентські вибори, є й такі, хто на автомобіль не заробив чи воліє ходити пішки. Так, в гаражі лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка порожньо. Віталій Кличко, голова партії "Удар", так само, як і Симоненко, транспортними засобами не володіє. Немає автомобіля і у Богдана-Юрія Шухевича, лідера Української національної асамблеї, і у глави Ліберальної партії Петра Циганко. Власним автомобілем похизуватись не може і Геннадій Басов, голова партії "Російський блок"

Номер один у списку Партії регіонів прем’єр-міністр Микола Азаров їздить на автомобілі дружини – Lexus RX 400h.

У гаражі лідера партії "Нова політика" Володимира Семиноженка стоять три автомобілі: два авто 2007 року випуску і один автомобіль 2011 року (останній куплений за більш ніж 1,1 млн грн). Однак у декларації про доходи Семиноженко відмовився вказувати, якими саме автомобілями володіє. Відомо тільки, що його сім’я їздить на Mercedes-Benz ML 350.

А ось голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок хоча і не володіє транспортними засобами, безкоштовно користується (як зазначено в декларації) Toyota Sequoia. Сім’я Тягнибока також безкоштовно їздить на Toyota RAV4.

А тимчасово безробітний Антон Усенко, лідер Партії пенсіонерів України, тримає в гаражі два авто – Honda Civic і Mercedes Benz L 320 CDI. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here