Home Політика Тігіпко хоче розігнати половину уряду та не бажає союзу з Кличком

Тігіпко хоче розігнати половину уряду та не бажає союзу з Кличком

98

Віце-прем’єр України Сергій Тігіпко дав зрозуміти, що після виборів кадрових перестановок у Кабінеті міністрів не уникнути.

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню "Коммерсант-Україна": "Я не готовий говорити про персоналії, але будь моя воля – я поміняв би більше 50%. І це потрібно робити швидко, щоб нові люди мали можливість відразу почати роботу. Я б робив ротацію вже цьогоріч", – сказав Тігіпко,повідомляє ТСН.

Відповідаючи на запитання, чи має намір сам віце-прем’єр залишитися в уряді чи перейти в парламент, Тігіпко відповів: "Я буду максимально концентруватися на реформах. Це те, що мене цікавить. Конкретне місце роботи буде визначене пізніше. Перш за все це буде вирішувати партія, але я теж маю свої погляди та ідеї. І якщо мені буде запропоновано те, що мене не влаштує, я залишаю за собою право не погоджуватися".

Аналізуючи можливі результати виборів, Тігіпко заявив, що ПР спочатку орієнтувалася на 30-35% за списком і на 70% по мажоритарних округах: "Приблизно на такі показники ми зараз і виходимо. До дня голосування у нас ще буде невелике зростання, оскільки наші виборці зараз показують більше бажання йти на вибори ".

На питання про те, яким він бачить майбутній парламент, Тігіпко відповів: "Буде чіткий поділ на владу і опозицію. Таких опозицій буде три або дві, залежно від того, хто пройде в Раду. Об’єднана опозиція ніколи не створить союз з партією "УДАР". І якщо пройде "Свобода", то і вони з часом будуть вести свою гру". Тігіпко також заявив, що не допускає співпраці Партії регіонів з опозиційними фракціями: "Тому що вони самі в цьому не будуть зацікавлені.

Влада як раз завжди зацікавлена в максимальному розширенні коаліції, тому що це дає більше можливостей для проведення реформ. Але в опозиції тут включиться логіка 2015 року, і вони не підуть на союз". Тігіпко також заявив, що ПР більше інших партій зацікавлена в тому, щоб вибори пройшли без порушень.

"Ми в цьому дуже зацікавлені і зробимо все, щоб так і було. У нас хороші рейтинги. Нас все влаштовує – наші відсотки, поточні тенденції, зростання явки в тих регіонах, де нас традиційно підтримують. Ми сьогодні більше інших партій зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли без порушень", – резюмував політик.

Нагадаємо, що вчора, 23 жовтня, Тігіпко запропонував провести референдум про вступ України до Митного союзу або до Європейського Союзу. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here