Home Політика У МОЗ планують перше щеплення від COVID вже до кінця тижня

У МОЗ планують перше щеплення від COVID вже до кінця тижня

177

До кінця тижня планують провести перше щеплення від коронавірусу в Україні. Терміни всеукраїнської вакцинації порушилися через технічні та бюрократичні проблеми.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов:

"Виникли технічні проблеми логістичного абсолютно характеру. Я думаю, що вони будуть вирішені буквально за декілька днів. Відразу після брифінгу в мене чергові перемовини з виробником саме щодо цих технічних питань доставки вакцини в Україні.

Ми відразу почнемо (щеплювати). Я думаю, що на цьому тижні ми вже зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби – і це перше щеплення буде зроблене нашим медичним працівникам.

Друга частина поставки вакцин передбачається по ініціативі COVAX. Нам було сказано, що перші 117 тисяч доз компанії "Pfizer" до середини лютого будуть в Україні… Що стосується COVAX, то виникли певні бюрократичні загальні труднощі, які не залежать від України.

Що в першому випадку, що в другому зроблено все абсолютно, навіть більше, ніж максимум, для отримання вакцин нашою країною… Думаю, що найближчими днями ми розпочнемо вакцинацію".

Нагадаємо, українцям обіцяли вакцинацію після Дня закоханих.

Зеленський заявив, що хоче вакцинуватися першим, щоб популяризувати щеплення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here