Home Політика В Україні будують найдорожчий у світі вертолітний майданчик – ЗМІ

В Україні будують найдорожчий у світі вертолітний майданчик – ЗМІ

93
Заступник голови Верховної Ради України, нардеп від БЮТ Микола Томенко заявляє, що в Україні будують найдорожчий у світі вертолітний майданчик за бюджетні кошти.

Томенко нагадав, що гелікоптерний майданчик з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину був збудований у селі Пекарі Канівського району Черкаської області. До його складу входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, який складається із зали очікування, конференц-залу та кімнати відпочинку, контрольно-пропускного пункту, місць для зупинки автотранспорту та інше. Сам майданчик розрахований на 10 гвинтокрилів і був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів.

За словами черкаського губернатора Сергія Тулуба, "нині у багатьох країнах світу діють потужні українські діаспори. І це не найбідніші люди, ви знаєте. Вони прилетять в Бориспіль, і там буде створено вертолітний термінал, потім вертоліт збере туристів і прилетить у Канів, до могили Шевченка".

"Більш унікального об’єкту у світі нема, оскільки він збудований для в принципі неіснуючої потреби", – заявив Томенко.

З відповідей офіційних інстанцій можна зробити висновок, що офіційно відкритий 19 вересня об’єкт фактично досі не діє і перші потенційні туристи можуть з’явитися там не раніше ніж у наступному році. Водночас немає відповіді на питання, скільки коштів вже витрачено на обслуговування майданчика і терміналу, а також скільки додаткових коштів потребує встановлення й налагодження необхідного для нормальної роботи об’єкта обладнання і звідки будуть отримуватися ці кошти, повідомили в прес-службі Томенка.

"Даний об’єкт викликає великі сумніви стосовно своєї туристичної доцільності, але те, що це найдорожчий у світі гелікоптерний майданчик, збудований за бюджетні кошти – це вже доконаний факт", – вважає Томенко.

Нагадаємо, на початку вересня прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що протягом кількох років Україна повинна створити власну програму виробництва вертольотів. 

ТСН.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here