Home Різне У лісі на Житомирщині виявили туші мертвих поросят

У лісі на Житомирщині виявили туші мертвих поросят

1097

Туші п’яти мертвих поросят виявили в Овруцькому районі біля с. Мамеч. Трупи хтось регулярно привозить і залишає біля дороги.

Про це написала у Фейсбук Тетяна Іванова:

“На початку ліса біля с.Мамеч якась свиня привозить кожен день і викидає поросят. Що важко викопати яму і закопати, або везіть до своєї хати”.

У коментарях користувачі пишуть, що це вже не перший випадок і горять про поширення африканської чуми.

“Ця хвороба вже є по всьому районі, тільки мовчати, бо це ЧП району. Треба бити тривогу бо буде ще гірше, це м’ясо піде на ринки!

Ні, в них Африканська чума більш всього, бо я також закопав, но районі Овруча ніхто нічим не займається, треба робити аналіз і вводити карантин”, – написав Михайло Сосновський.

У Держпродспоживслужбі Житомирської області у коментарі Коростень.today пояснили, що ознак африканської чуми не виявлено: 

“Працівники Коростенської РДА, муніципальна інспекція Овруча, поліцейські, наші спеціалісти виїжджали на місце, про яке зазначалося в дописі в соцмережі. Виявили декілька трупів (5-6 поросят), на них були трупні зміни, почався розклад. Працівники ОТГ пригнали трактор, викопали двохметрову яму. Тварини були захороненні, а територія оброблена. Також був складений акт про те, що були виявлені трупи тварин. Їх зразки на дослідження не відбиралися, так як зовнішніх ознак африканської чуми свиней не виявлено”.

Поросят закопали у двометрову яму, зразків на виявлення причин смерті не брали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here