Home Різне У Житомирському районі на місці джерел хочуть видобувати пісок, місцеві проти

У Житомирському районі на місці джерел хочуть видобувати пісок, місцеві проти

3929

У Житомирському районі в селі Лука хочуть засипати джерела, з яких місцеві та житомиряни беруть питну воду. На цьому місці хочуть видобувати пісок. Жителі села бояться, що такими діями їх залишать без питної води. Крім того, Урочище «Нивки» – це пам’ятка природи, яка охороняється законом.

Жителі села Лука направили звернення до органів влади.

Ми, жителі с. Лука Станишівської ОТГ Житомирської області, звертаємося до Вас з проханням вплинути на ситуацію, яка склалася. Суть проблеми: біля сіл Лука, Тарасівка та Ліщин, Станишівської сільської ради, до складу якої входять ці села, є культове місце з унікальними джерелами. Все – це місце освячене, там стоїть хресний знак, на п’ятдесятницю щорічно там здійснюється Божественна літургія з освяченням води. Ще з прадавніх часів люди з навколишніх сіл приходили на це святе за зціленням”, – йдеться в зверненні.

До того ж, із джерел беруть воду й місцеві, бо іншої криниці у них в селі немає.

На сьогодні водою з джерел користуються не лише місцеві жителі, а й кожен третій житомирянин та киянин. Черга за питною водою стоїть не одну годину. Наразі сталося так, що землі з джерелами були викуплені ”Кимось” (не знаємо) i ”Хтось” вирішив там видобувати пісок“, – пишуть жителі села Лука.

Люди просять відреагувати на їхню проблему та не засипати джерела. Тому 24 березня зберуться на громадські слухання.

“На 24.03.2023 р. на 11:30 заплановані громадські слухання по вище вказаному питанню. Жителі с. Лука, Ліщин, Тарасівка були обурені діями власниками земельних ділянок. Поруч уже – Тарасівській і Левківський кар’єри та люди уже мають проблему з недостачею води. У с. Тарасівка — cyxi криниці. Це чекає на с. Лука і всі навколишні села, а в першу чергу — зникнуть джерела! Сьогодні с. Лука немає жодного джерела питної води, що відповідає санітарним нормам“, – додають жителі.

Жителі села Лука просять владу негайно відреагувати, адже сільська рада їх не чує.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here