Home Різне Як заощадити при покупці ПК

Як заощадити при покупці ПК

80

Придбання нового персонального комп’ютера може стати доволі дорогим задоволенням. Сучасні, потужні комплектуючі мають високу ціну. Та все ж існують способи заощадити та при цьому не втратити ні якість, ні продуктивність.

На сайті https://artline.ua/uk/catalog/kompyutery-artline представлені комп’ютери, які поєднують високу якість та оптимальну ціну. А завдяки широкому асортименту, можна знайти модель, яка буде ідеально відповідати потребам користувача.

Поради, які допоможуть заощадити

Ось кілька порад, які допоможуть вам заощадити гроші на наступній покупці ПК:

·         Встановіть свій бюджет. Ще до того, як ви почнете робити покупки треба визначитися з сумою, яку ви можете дозволити собі витратити. Так ви зможете з самого початку дивитися виключно ті варіанти, які вам доступні, а значить уникнете зайвих витрат. При цьому не забувайте, що для того, щоб ПК функціонував потрібно також буде купити монітор, клавіатуру та інші комплектуючі. Тож це також потрібно врахувати в бюджеті.

·         Проведіть невелике дослідження перед тим, як обирати конкретні варіанти. Подивіться не тільки на різні моделі відомого бренду, але й на те, що пропонують різні компанії. Доволі часто комплектуючі від не самих популярних компаній будуть коштувати дешевше, але при цьому не будуть поступатися по якості.

·         Спробуйте скористатися знижками та акціями. Багато магазинів мають гарні акції або ж пропонують кешбек. Таким чином можна непогано заощадити. Наприклад, при покупці товару у «чорну п’ятницю» можна зменшити суму до оплати в середньому на 5-20%. Але для цього краще скористатися спеціальними сервісами, які показують, чи це справді вигідна ціна, чи вона була штучно завищена до цього.

·         Купуйте обладнання та комплектуючі попереднього покоління. В тих випадках, коли вам не потрібні топові моделі, то можна доволі сильно заощадити купуючи не найновіші моделі, а ті що вийшли рік-півтора тому. З одного боку таке обладнання також сучасне, але з іншого – його ціна нижча.

·         Зробіть ПК самостійно. Створення власного ПК може бути економічно ефективним способом отримати необхідну продуктивність. Ви можете вибрати необхідні компоненти, сумарна базова вартість яких буде нижчою ніж у готовій збірці. Крім того, на комплектуючі також можуть діяти акції.

·         Відмовтесь від популярного програмного забезпечення, якщо воно вам не потрібно. Зараз ситуація, коли на ПК перед продажем встановлюють великий комплекс базових програм доволі розповсюджена. Але слід враховувати, що багато з них є платними. Якщо вони вам не потрібні, вибирайте техніку без додаткових програм – вона буде дешевшою.

·         Не купуйте техніку в кредит. Хіба що, якщо це безпроцентна розстрочка, по якій ви не будете переплачувати.

Ще один варіант економії – покупка техніка, яка вже була у використанні. Вживані комп’ютері можуть коштувати вдвічі дешевше, ніж нові. Завдяки цьому можна заощадити дійсно багато або ж придбати щось більш потужне. Але такий варіант має суттєвий мінус – ви не можете бути впевненим, що така техніка не вийде з ладу через місяць. А якщо вийде, то ремонт та заміна комплектуючих може дорого вам обійтися. Тому при покупці таких ПК слід бути особливо уважним та обережним та обов’язково переконатися в тому, що все працює нормально.

Дотримуючись цих порад, ви зможете заощадити гроші на покупці ПК без шкоди для продуктивності. Наберіться терпіння, досліджуйте та шукайте найкращі пропозиції. Крім того, пам’ятайте про те, для чого вам реально потрібен комп’ютер і які у нього мають бути реальні характеристики, а не такі, яких би вам хотілося.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here