Home Різне Які вакансії доступні у Житомирі для осіб із інвалідністю

Які вакансії доступні у Житомирі для осіб із інвалідністю

814

Роботу для житомирян із інвалідністю підбирають згідно рішення МСЕК та з урахуванням доступних на ринку вакансій. Сайти пошуку роботи показують низку варіантів до 15 тис. грн.

Перший житомирський запитав у фахівців Центру зайнятості, куди звертатися і як знайти роботу людині з обмеженими можливостями. Наприклад, молодій сім’ї із ДЦП.

“Спочатку потрібно рішення МСЕК, саме ця комісія дає рекомендації щодо навантажень на людину. Потім варто підійти до нашого центру на першому поверх, взявши з собою, паспорт, код, та диплом про освіту. Далі працівники центру підберуть відповідну вакансію та запропонують її шукачу”, – розповіла заступниця директора Житомирського центру занятості Людмила Шевчук.

Вона додає, що найлегше знайти роботу за вакансією, яка не потребує додаткових знань – сторожа, пакувальника. Також є вакансії на позиції швачок, продавців.

“Найлегше для людини з інвалідністю підібрати роботу, яка не потребує фахових знань. Це, наприклад, сторожем, пакувальник. Або ж за професією – бухгалтер, інженер. Звісно ж, за бажанням людини можна пройти відповідні курси. Проте перекваліфікуватися можна тільки тоді, коли це рекомендує роботодавець”, – додає Людмила Шевчук.

У Центрі зайнятості зазначають, що через інтернет можна знайти роботу швидше, однак безпечніше звернутися до фахівців.  

Найбільше потреба у швачках, продавцях, охоронниках, сторожах, фармацевтах, також є і графічні дизайнери, логопеди, та  в інших спеціальностях.

За інформацією Житомирського центру занятості, статус безробітного у 2021 році мали 1497 осіб із інвалідністю. Це на 140 осіб більше, ніж в минулому році. В січні-липні цьогоріч працевлаштувались 390 осіб з інвалідністю, що становить лише 26 відсотків.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here