У напруженому протистоянні 23-го туру Української Прем’єр-ліги зійшлися дві команди: ФК “Минай” та “Житомирське Полісся”. Для обох колективів перемога мала важливе значення, враховуючи їх футбольні амбіції. Господарі поля опинилися в непростій ситуації, борючись за виживання в турнірі, тоді як вовки з Полісся вже пів року не знали смаку перемоги у турнірі.

З перших хвилин жовто-зелені виступали агресивно, і на 9-й хвилині зимовий новачок житомирян Луїфер Ернандес вразив ворота суперників після точної передачі від Артема Козака. Проте, на 20-й хвилині гра була тимчасово перервана через повітряну тривогу.

Після відновлення гри, команда Сергія Шищенка продовжила свій наступ. На 23-й хвилині, використовуючи стандартну ситуацію, вони подвоїли свою перевагу. М’яч відскочив від захисників та потрапив до форварда Луїфера Ернанденса, який не втратив свого шансу та відправив його у ворота господарів поля, забивши свій другий гол у першому таймі.

Хоча легіонер мав навіть можливість на хет-трик, йому не вистачило влучності. Усе ж, гості контролювали гру переважно протягом першого тайму, демонструючи свою перевагу на полі. Вовки ж не давали суперникам жодного шансу поблизу своїх воріт. Перший тайм завершився з рахунком 2-0 на користь Полісся.

У другому таймі становище на полі кардинально змінилося. На початку другої половини гри “Вовки” забили третій гол і відчутно збільшили свою перевагу до трьох м’ячів. Талес Коста в карному майданчику віддав точну передачу на Еміля Мустафаєва, який точним та потужним ударом пробив у ближній кут воріт.

Проте подальша тактика тренера “Вовків” викликає питання. Він використовував всі доступні заміни, які виходячи з ходу гри не були обов’язковими, що у подальшому вплинуло на команду гостей негативно.

До 65-ї хвилини “Полісся” грало впевнено, виглядаючи єдиною цілісною командою. Проте заміна гравців змінила картину. Відразу після виходу свіжих ніг на поле, господарі відіграють один м’яч забиваючи у швидкісній атаці, Денис Устименко вийшов один на один з воротарем та обіграв його вразивши ворота суперника. Пропущений гол викликав враження, ніби гравці “жовто-зелених” дещо розслабилися та переконались, що вже забезпечили собі перемогу. Це призвело до зниження натиску на суперника та втрати концентрації гравців в обороні, що власне і призвело до зміни рахунку на табло.

Далі кількість неприємних сюрпризів у грі для гостей лише збільшувалася. На 70-й хвилині житомиряни опинилися в меншості через травму нападника Пилипа Будківського, а команда “Полісся” вже не мала можливості замінити травмованого гравця. Це стало серйозним викликом для команди.

На 86-й хвилині “Минай” збільшив тиск, забивши ще один гол після стандартного положення, коли захист житомирян не зміг забезпечити опіку над Денисом Устименко.

На останній додатковій хвилині виник спірний момент у карному майданчику житомирян, коли “Минай” претендував на пенальті. Однак арбітр матчу, після перегляду VAR, вирішив не надавати пенальті, що могло змінити результат гри. Після матчу тренер “вовків” Сергій Шищенко скаже, що останні хвилини гри були для нього вічністю та повідомить про серйозну травму Пилипа Будківського – перелом лицьової кістки.

Загалом, до травми Будківського “Полісся” контролювало гру та виглядало впевнено, але очевидною проблемою залишається оборонна лінія у штрафному майданчику. Прикладом того є другий пропущений гол, який став результатом одразу ж трьох незакритих футболістів суперника, які з легкістю знайшли м’яч та простір для реалізації моменту.

Житомиряни, через власні помилки, ще трохи і могли би переграти самі себе, допускаючи суттєві неточності у грі та боротьбі за м’яч. Протягом останніх 30 хвилин матчу команда виглядала так само, як і в попередніх поєдинках, не злагодженою без контролю над м’ячем та хаотичною грою. Це свідчить про те, що житомирцям є ще над чим працювати. Важливо догравати матч до кінця, аби не втратити ту перевагу, яку команда здобула протягом більшої частини поєдинку.

А під кінець хочеться привітати як гравців клубу, так і вболівальників з такою важливою перемогою. Можливо, саме ця перемога стане початком виходу з ями для футбольного клубу “Полісся”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here