Міська рада провела дискусію щодо розв’язання транспортного питання у Житомирі

1798

2 лютого у Житомирській міській раді відбулась зустріч представників влади та комунального тренспорту з громадськістю, де обговорили ймовірне підняття тарифу на проїзд. Влада міста відзвітувала про роботу комунальних транспортних підприємств, а також порівняла ситуацію у Житомирі з іншими містами України.

Засідання проходило понад півтори години. За цей час присутні розглянули кілька пропозицій. Представник громадськості Андрій, до прикладу, запропонував безкоштовні пересадки, які б допомогли, за його словами, значно знизити кількість маршрутів. Так, тролейбуси та трамваї розглядалися б як магістральний транспорт, а автобуси приватних перевізників слугували б маршрутами підвозу до пересадкових пунктів, де б люди могли безкоштовно пересісти на комунальний транспорт і їхати до потрібного їм пункту призначення. Також Андрій підняв питання приміського транспорту, який несе додаткове навантаження до транспортоного трафіку:

“Треба було б у нашій житомирській агломерації, чи по поділу по Житомирському району, чи якось по іншому, ввести тарифні зони. Тобто, умовно, місто Житомир і найближчі мережі – це зона “А”. Як в Берліні, наприклад. До об’їзної дороги – зона “Б”, аж повз – це зона “С”. Щоб наші пересадкові квитки діяли і також там. Це б значно оптимізувало нашу маршрутну схему, і ми б, якщо і переходили на оплату транспортної роботи, то платили б значно менше”.

На це заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Шевчук зазначив, що транспортні маршрути, які проходять через дві та більше ОТГ організовує Обласна військова адміністрація та додав, що попри неодноразові звернення вирішення питання так і не зрушилось з місця. З приводу ж безкоштовних пересадок, заступник мера апелював тим, що наразі законодавством України заборонена організація подібної транспортоної моделі.

Окрім цього, під час зустрічі звучали і інші варіанти розв’язання питання, зокрема, це пряма компенсація коштів безпосередньо пільговикам, щоб вони також розраховувались у транспорті за видані їм кошти, та навіть поновлення певних лімітів для пільгових категорій населення.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про те, чи варто очікувати житомирянам зростання цін на проїзд найближчим часом, а також цікавились думкою містян з цього приводу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here