Home Цікаво «Гончаренко Центр» у Житомирі: психологічні консультації, заняття з англійської, аукціон побачень,...

«Гончаренко Центр» у Житомирі: психологічні консультації, заняття з англійської, аукціон побачень, збір книг та малюнків

825

На початку лютого 2021 року відкрився  «Гончаренко Центр Житомир.education and culture». Втім, вже через рік після цього, через початок повномасштабного вторгнення російських військ, заклад був змушений тимчасово припинити роботу.

У то час, згадує директорка Юлія Рибак, спробували працювати дистанційно і займалися більше координацією гуманітарної допомоги, а в червні команда у повному складі повернулася до реалізації освітніх та культурних проєктів для дітей, молоді й дорослих житомирян. Більше того, знаходять час і можливість на впровадження різних благодійних та волонтерських ініціатив на підтримку військових і постраждалих від війни.

«Таких центрів як у Житомирі в Україні є близько 30, частина знаходиться на тимчасово окупованих територіях.  Основна мета була і є – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення  майбутнього. Ці освітні простори для всіх, хто прагне розвитку, хоче побудувати кар’єру, для тих, кому небайдужі історія та культура, – ділиться Юлія Рибак.  – «Гончаренко центри education and culture» створені задля надання сучасної, якісної та доступної освіти кожному жителю країни. Окрема платформа «Гончаренко Центр. Online» пропонує безкоштовні вебінари для вчителів та різні інтенсиви, лекції і курси для дітей і дорослих. Важливо, що абсолютно всі заходи  для відвідувачів –  безкоштовні.  Зараз у Житомирі ми проводимо заняття з англійської мови для дітей, підлітків та дорослих. Додатково доповнюємо розклад різними подіями –  майстер-класами, курсами, лекціями, тренінгами, презентациями книжок, прем’єрами фільмів, літературними та творчими зустрічами.  Надаємо психологічну підтримку для жінок, індивідуальні психологічні консультації для ВПО і всіх, хто цього потребує».

Зважаючи на ситуацію в країні, усі простори «Гончаренко Центрів» перетворилися на волонтерські – допомагають військовим та цивільним. Приміром, у Миколаєві забезпечують  жителів міста питною водою, у Подільську – видають місцевим  смачні обіди. Ті, хто залишаються на тимчасово окупованих територіях, підтримують свою роботу в онлайн-режимі. 

«Безмежно дякую  усім помічникам, партнерам і друзям нашого Центру за співпрацю і всебічну допомогу й участь у різних проєктах, заходах. Раніше ми збирали корм  для домашніх тварин у Миколаїв, а  наразі проводимо збір книжок, щоб передати їх на Чернігівщину. Там рашисти знищували бібліотеки та спалювали україномовні книжки, – розповідає директорка «Гончаренко Центр Житомир.education and culture» Юлія Рибак.  –  Запрошуємо всіх приєднатися та поділитися книжкою з бібліотеками Чернігова. Збір триватиме до 2 листопада. Також на постійній основі проводимо збір дитячих малюнків, листівок, оберегів та сувенірів для воїнів на передову. Під час заходів у «Гончаренко Центрі» разом створюємо плакати зі словами підтримки, вдячності і захоплення відвагою та героїзмом наших захисників. Отримували малюнки навіть зі Львова. Все це разом з іншою допомогою через волонтерів передаємо на південь і схід. Воїни дуже люблять і цінують такі щирі речі. Якщо ваші дітки теж пишуть і малюють,  несіть все до нас, знаходимось за адресою Михайлівська, 12, контактний номер для довідок –  097 627 61 30».

З 1 по 15 жовтня на своїй сторінці у соцмережі «Гончаренко Центр Житомир.education and culture» влаштував благодійний аукціон побачень, учасниками якого стали люди з різних міст. Вони надавали свої фото і коротку інформацію про вік, професію, захоплення, вподобання та інше. Кожен міг робити у коментарях свої ставки, перемагала найвища. Завдяки цьому вдалося зібрати майже дві тисячі гривень, які витратять на придбання необхідних речей для ЗСУ.

«Спочатку зібрали заявки та інформацію про себе від бажачих виставити своє побачення як лот. Далі кожен міг обрати людину, з якою хотів би зустрітись. Найближчим часом чекаємо фото учасників вже з побачення, – додає Юлія. –  Впевнені, що всі гарно проведуть час та знайдуть нових знайомих, друзів, або навіть своє кохання.  Команда «Гончаренко Центру» також виставила лот і  тепер плануємо зустріч.  Для пари з найбільшим донатом  хочемо зробити особливе побачення в нашому Центрі.  Щиро дякуємо всім, хто взяв участь в аукціоні. Це цікавий формат знайомства та допомоги військовим. Можливо, згодом зробимо знову щось подібне».

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here