Гарбузи – однорічні рослини з повзучим стеблом, великими листками і жовтими квітами. Висівають їх навесні і вже восени збирають урожай. Великі або маленькі, жовті, багряні, зелені чи смугасті, круглі та довгі – усі вони поділяються на кормові, їстівні й декоративні, а ще можуть мати звичайне насіння (біле) чи бути голонасінними (без оболонки).
Осінь – справжня гарбузова пора. Їх використовують у якості декору, прикрашають фотозони, створюють затишну атмосферу вдома, а ще з окремих сортів стиглих гарбузів виходять смачні страви.
Окрім звичної каші з гарбуза (з додаванням рису, яблука, родзинок), можна приготувати ароматний гарбуз запечений скибками із корицею і медом, крем-суп ( запечені морква, цибуля, часник, гарбуз шматочками у духовці, спеції, масло чи олія, все перебити блендером), крем-суп на бульйоні (+насіння соняшника, гарбуза, сухарики), гарбузовий пиріг, салат з тертим свіжим гарбузом або із шматочками запеченого та багато іншого.
Читайте також: 10-кілограмові кавуни: поради від родини, яка займається баштанними 25 років. ФОТО
У мережі можна знайти багато цікавих і корисних рецептів, тож обов’язково спробуйте приготувати щось, доки на полицях маркетів та на ринку можна знайти вдосталь їстівних гарбузів.
До вашої уваги світлини саме таких їстівних гарбузів, вирощених на території одного приватного господарства у Житомирській області.
Юлія Демусь