Home Різне Лесі Українка з Джавеліном: на Житомирщині художник створив незвичний мурал

Лесі Українка з Джавеліном: на Житомирщині художник створив незвичний мурал

454
Exif_JPEG_420


В Іршанську на одному із будинків художник створив мурал із зображеннями Лесі Українки з Джавеліном.  Мурал дуже притягує до себе перехожих. Вони роблять біля нього сотні фото.

Про це у коментарі Першому житомирському розповів художник Павло Гусєв:

“Малював Лесю Українку з джавеліном і тризубом на фоні українського прапора. Символічно, що і сам будинок розташований по вулиці Лесі Українки. В одній із квартир проживає  мій друг , який нині боронить Україну на фронті. Минулого року замурував одне із вікон на першому поверсі й звернувся з проханням якось прикрасити стіну. Серед варіантів, які обговорювали – малюнок на патріотично-військову або національну тематику, пейзаж. Поки готували стіну – штукатури і ґрунтували, виникла ідея із портретом відомої землячки, тим паче вулиця і так носить її ім’я”, – говорить художник.

Художник намалював ескіз та показав другові. Йому сподобалося, а потім митець почав малювати мурал.

“Друг захотів зобразити Лесю Українку на фоні прапора. Я зробив ескіз, йому все сподобалось, але пізніше попросив додати певні деталі. Таким чином на другому ескізі поряд з постаттю Лесі Українки з’явився тризуб та джавелін. Це все було виконано аквареллю на папері форматом А4, а далі я втілював з неї мурал у масштабі. Процес доволі складний, тривалий, але водночас цікавий. Відрізняється зі звичною роботою з полотном (картиною), та й розміри чималі, адже постать персонажу – десь у середній зріст людини.  Переважно працював щоденно з 17:00 до 20:00 год. Мурал виконаний акриловими фарбами для зовнішніх робіт“, – додає Павло Гусєв.

Наразі художник, працює над ще однією цікавою та унікальною картиною.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here