Home Цікаво Маленьких житомирян вчили виготовляти іграшки на ялинку

Маленьких житомирян вчили виготовляти іграшки на ялинку

1000

22  грудня в Домі української культури житомирська майстриня Оксана Дедюль провела передноворічний майстер-клас із виготовлення іграшок на ялинку. Діти вчилися робити янгола-охоронця.

Таку іграшку можна використовувати для різного – для декору, як оберіг повісити над ліжком дитини, або ж прикрасити ялину.

“Ми з дітьми виготовляли ляльку-мотанку – янгола. Сам процес створення ляльки розвиває моторику руху в дитини, мислення та логіку.Такі ляльки можна використати як прикрасу на ялинку або ж просто іграшку, з якою дитина може гратися. Також можна повісити як оберіг біля ліжка чи просто як предмет декору”, – розповіла Оксана Дедюль.

Для створення іграшки потрібні лише тканина, вата, нитка, стрічка, дзвоник і клей.  

“Для того, щоб зробити таку ляльку, необхідний шматок тканини приблизно 25 на 25 см. Руками скручуємо у тугий валик, згинаємо навпіл і перемотуємо туго тканиною (для голівки).

Потім з другого клаптика скручуємо тугий валик для рук і обмотуємо його ниткою. Нитку не обриваємо. Формуємо по центру голівку з вати, намотуючи її на верхню частину першого валика. Тією  ж  ниткою примотуєю до тулуба, відділяючи талію.

Потім робимо крила трикутником: складаємо  нашу тканину із двох сторін протилежного трикутника. Прямий кут внизу 45 градусів, ми їх гармошкою до голівки приєднали.

Для перуки використовую нитку льону, хтось може німбу зробити зі стрічки. Перегнути навпіл по центру і ниткою привязали до голівки.

У руки нашому ангелу даємо  дзвоники або просто бант“, – детально розповіла майстриня.

Цьогоріч майстриня вперше проводила майстерклас у маєтку Філіпова, а вже перед Різдвом планує  виготовити з дітьми різдвяну козу. 

Нагадаємо, житомирянка виготовляє новорічні іграшки з фетру, з цікавими ароматами та незвичним наповнювачем. ВІДЕО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here