Home Місто Житомирянка виготовляє новорічні іграшки з фетру, з цікавими ароматами та незвичним наповнювачем....

Житомирянка виготовляє новорічні іграшки з фетру, з цікавими ароматами та незвичним наповнювачем. ВІДЕО

1260

Перед новорічними святами кожен думає над тим, що подарувати близьким, чим прикрасити ялинку та як створити той самий «christmas mood». Житомирянка Надія Наймушина вже другий рік поспіль виготовляє ялинкові прикраси та інші вироби з фетру.

«Першому житомирському» Надія розповіла, як захопилася рукоділлям, скільки часу займає таке заняття, а також про необхідні матеріали та їх вартість.

Як з’явилася ідея власноруч виготовляти щось з фетру?

Ще зі школи я навчилася вишивати, але на аматорському рівні. І я хотіла десь це застосувати, так як процес вишивання мене заспокоює. Це свого роду – медитація. І надихнуло мене те, що я на OLX побачила оголошення, що продають за дуже низькою ціною багато листів фетру. І якраз в цей час я дивилася світлини на Pinterest, думала, що таке цікаве, невеличке, але приємне, можна подарувати близьким у цей новорічний період. І саме Pinterest, і ця вигідна пропозиція на OLX мене надихнули почати робити іграшки.

Що першим Ви виготовили з фетру?

Мої фетрові вишивки почалися саме з підставок під чашки. Вони є простими у виготовлені. Я робила з картону трафарет який обводила на аркуші фетру, а потім вишивала. І виходила така дрібничка, яка завжди може бути вдома чи на робочому місці.

А як почали робити саме іграшки?

Спочатку я робила дуже примітивні іграшки в форматі 2D. А цього року я вирішила додати до іграшок ще й аромат і цікаву структуру. Сестра віддала цілу пачку зерен кави, і я вирішила, що можу відновити свою традицію шити невеличкі подаруночки, але уже з оновленням – наповнення іграшок кавовими зернами.

Окрім кави щось ще використовуєте в якості наповнювача?

Так, я почала думати: «Що ще цікаве по текстурі?». І вирішила, що це може бути морська сіль. Багато з моїх іграшок наповнені саме сіллю. Але сіль, на відміну від кави, не має аромату, тому я додаю до таких іграшок також аромамасла.

Скільки часу витрачається на одну таку іграшку?

Поки рука ще була не набита, я витрачала на маленьку іграшку 2 години. Зараз я можу на одну іграшку витратити 30-40 хв. Найдовше по часу у мене пішло на великі іграшки з вишивкою. На першу таку іграшку я витратила 4 години.

Наскільки зручно працювати з фетром?

Фетр може бути більш м’який, або більш цупкий. Більш міцний фетр зручніше використовувати для вишивки, бо з м’яким фетром працювати важче, і зберігати його важче. Такий матеріал розтягується, деформується, і на ньому легше зробити помилки.

Які ще матеріали потрібні для виготовлення таких іграшок?

Що стосується матеріалів, то частково – це reuse (повторне використання – авт.). Тому що стрічки та декоративні елементи у мене залишалися від упаковки подарунків, які я отримувала. Або ж я просила друзів віддати мені стрічки, якщо вони їм не потрібні. Так само я використовую крафтову нитку, якою мої батьки підв’язують помідори на дачі.

Скільки коштує виготовити такі ялинкові прикраси?

Виготовити 10-15 іграшок можна приблизно за 150 гривень. Все залежить від того, який буде наповнювач, фетр, вишивка, а також розмір іграшок.

Як ви вважаєте, чи можуть такі іграшки стати альтернативою пластиковим?

Я не проти, щоб моя ялинка була прикрашена повністю іграшками з фетру, тому що кольори можуть бути різноманітними, ялинка не буде тьмяно виглядати, а в комбінації з вогниками це буде дуже яскраво і по-святковому. Тому, якщо ви як і я любите крафтові вироби, то це дуже хороший варіант заміни пластикових іграшок.

Нагадаємо, біопластик із кави та апельсинів – житомирянин навчає створенню біоматеріалів та біодизайну. ВІДЕО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here