Home Цікаво В Іршанську художник-декоратор із снігу створив двометрове кошеня

В Іршанську художник-декоратор із снігу створив двометрове кошеня

1042

В Іршанську художник Павло Гусєв створив зі снігу скульптуру двометрове кошеня і з допомогою чорної фарби, додав йому смугастості.

Це вже не перша фігура майстра, їх вже налічується десятки. Сніг чоловік перетворює в звірів, русалок, замки, – повідомляє «Суспільне».

«Першу свою снігову фігуру я зробив ще в студентські часи – у 2007 році. Пам’ятаю, тоді був рік Свині за східним календарем, от я і виліпив у себе в Хорошеві, звідки я родом, снігове порося», – розповідає Павло Гусєв.

Кошеня спочатку мало бути просто зі снігу, але в процесі з’явилася ідея додати скульптурі кольору.

«Думав робити просто зі снігу, а потім вирішив розфарбувати. Взяв чорну фарбу в балончику і, нашаровуючи її, надав кошеняті смугастого забарвлення. Дехто з людей в соцмережах називає скульптуру сірим тигреням. За моєю задумкою, це все ж кошеня, але якщо хтось бачить щось своє – я не проти. Щоб людям подобалося те, що я роблю», – говорить чоловік.

Ліпити фігуру йому допомагав ще один його колега. Сама фігура вийшла приблизно 1,7 м у висоту та 1 м в ширину.

«Щоразу, як зима давала достатньо снігу, старався зліпити якусь фігуру – переважно звірів, але ліпив і русалку, і замкову гору. Сніг взимку – чудовий матеріал для творчості: він і доступний, і пластичний. Можна зробити що завгодно, аби було бажання», – говорить майстер.

Місцеві жителі влаштовують фотосесії біля снігового кошеняти. Найбільший інтерес та захват виявляють діти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here