Home Цікаво Військовий облік жінок: кількість професій зменшать

Військовий облік жінок: кількість професій зменшать

1076

Міноборони скоротить перелік професій жінок, які мають стати на військовий облік.

Відповідне доручення Міноборони дав президент після широкого резонансу та петиції на сайті гаранта, що зібрала понад 37 тис. підписів.

Зеленський відповів на петицію і наголосив, що відповідно до Конституції України, захист суверенітету й територіальної цілісності держави є справою всього українського народу, громадяни мають рівні конституційні права й свободу та є рівними перед законом і не може бути привілеїв чи обмежень за ознакою статі.

«Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова щодо необхідності обов’язкового уточнення низки питань, пов’язаних із військовим обліком жінок, зокрема скорочення переліку спеціальностей та професій, споріднених з відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно з яким жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних, з огляду на реальні потреби оборони держави», – йдеться у повідомлені.

Зокрема, планують скоротити перелік спеціальностей та професій, за яким жінки беруться на облік військовозобов’язаних; впровадити цифрові технології у процедуру постановки на військовий облік, а також урегулювати питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на військовий облік жінок.

Читайте також: Українкам яких професій пропонували раніше стати на військовий облік.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here