Дібровський кар’єр – ще одна туристична локація на Житомирщині. Сюди можна приїхати на дайвінг та снорклінг, а не лише купання та за засмагою.

У прозорій воді – затоплена техніка, каміння, дерева та риби.

Про нову локацію розповіли Першому житомирському дайвери, що занурювалися на Дружбівському кар’єрі. Нова локація знаходиться поруч.

“Це одне з улюблених місць занурення українських дайверів”.

Дехто з туристів потрапив на Дібровський кар’єр випадково, шукаючи дорогу до Житомирського Памуккале. Це в шести кілометрах.

Дібровський гранітний кар’єр – бурові машини та трансформаторна станція на глибині 30 метрів, “сторожева” на 12 метрах, кришталево чиста вода, затоплені дерева, обвітрені гострі брили, скелі та ліс.

Знайти кар’єр із затопленою технікою можна двома шляхами: через Радовель, що займе до 35 хвилин (17 км від Радовеля), або через село Білокоровичі, що буде довше – 50 хвилин (37 км). У другому варіанті дороги немає – суцільні ями.

Порівняно із Дружбівським кар’єром, куди приїжджають відпочивати й зірки, тут людей на вихідних не багато. Декілька компаній приїхали з ночівлею в палатках.

“Я натрапив на це місце випадково. Їхав до Дружбівського кар’єру, але навігатор повів сюди. І не жалкую – тут круто, людей мало, можна побути наодинці з природою, скупатися та відпочити від міської метушні”, – розповів киянин Дмитро.

“Ми по картах побачили, що неподалік ще один кар’єр, і вирішили оглянути. Не пожалкували. Закохалися у краєвид, особливо ці скелі. Водичка прозора, видно риб та камінці. Прикро, що на Дружбівському вже розкидають сміття і захаращують таку красиву локацію”, – поділилася враженнями Дарина з Києва.

Відпочивальники і місцеві закликають туристів, які планують відпочивати на кар’єрі, прибирати за собою і не розпалювати багаття будь-де. Адже від цього залежить, яким буде кар’єр, коли ви наступного разу вирішите туди приїхати.

Читайте також: Житомирське Памуккале заманило вже тисячі туристів і дайверів. ФОТО

Фото Руслан Руденко та Перший житомирський

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here