Home Відпочинок Турки знайшли походження спиртного, яке вбило туристів

Турки знайшли походження спиртного, яке вбило туристів

255

 Партію підробленого алкоголю, яким отруїлися російські туристи в турецькому Бодрумі, було ввезено з території невизнаної Турецької Республіки Північного Кіпру.

За даними Мінсільгоспу Туреччини, під час розслідування інциденту отримано дані про те, що спиртне було ввезено в країну з невизнаної міжнародним співтовариством ТРПК фірмою "Жасмин" і реалізовано на місцевому ринку компанією "Бірлік", що базується в Анкарі.

Кіпр розділений з 1974 року, міжнародно визнана Республіка Кіпр контролює менше двох третин території острова, тоді як на півночі існує невизнана Турецька Республіка Північного Кіпру.

Всього фірма "Жасмин" отримала "контрольний документ" на імпорт 180 тисяч пляшок джину, стільки ж горілки і 2,1 тисячі пляшок віскі. Частина з цієї партії (6 тисяч пляшок горілки, 5,8 тисячі пляшок джину, 240 пляшок віскі) було імпортовано в квітні та відправлено на курорт Аланья, що розташований в середземноморській провінції Анталья. У результаті рейду, проведеного поліцією в Аланьї, частину нереалізованого алкоголю, що перебувала на складах, було вилучено.

Скільки підробленого спиртного було направлено до Бодруму й інших районів Туреччини, не повідомляється. Експерти кажуть: турецький уряд використовує помилкові методи у протидії поширенню спиртного, що сприяє росту реалізації на місцевому ринку неякісного й підробленого алкоголю.

Нагадаємо, інформація про масове отруєння росіян на популярному турецькому курорті Бодрум надійшла 28 травня. Імовірно, туристи отруїлися неякісним алкоголем під час яхт-туру, організованого місцевою компанією в ніч проти 27 травня для групи російських туристів.


Newsru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here