Home Війна Частини тіл збирали по всьому подвір’ю – на Житомирщині бомба вбила цілу...

Частини тіл збирали по всьому подвір’ю – на Житомирщині бомба вбила цілу родину

4480

П’ятеро осіб, із них троє – діти – загинули під час бомбардувань у селі Юрівка під Малином.

Бомба потрапила у будинок, у якому перебувала родина. Загинули однорічні двійнята-дівчинки, їх брат-учень 9 класу, мама та її сестра. Частини їх тіл для поховання шукали по всьому подвір’ю.

Про жахіття, яких завдали російські окупанти, розповів Першому житомирському Володимир Савченко, староста Малинівського старостинського округу:

«Це було о 5 годині ранку. Тут стояв будинок, в якому знаходилися мама, дві дочки – двійнятка, син та сестра матері.

Коли ми приїхали сюди, то побачили таку картину: дві вирви, більше всього, що це були бомби по 500 кг. Одну дитинку знайшли там аж біля яру. Картина була дуже неприємна».

Розповідає, що по подвір’ю лежали частина тіл загиблих.

Від будинку після 500-кілограмової бомби лишилися тільки обвалені стіни. На згарищі – дитячі іграшки, Біблія, молитовник родини та одяг дітей.

Староста розповів, що після цього удару був ще один «приліт» на сусідню вулицю. Чоловік, який був у будинку, теж загинув.

Після таких подій люди почали шукати більш безпечних місць.

Загалом у Малинській громаді російські окупанти бомбардуваннями вбили восьмеро осіб, крім цієї родини та чоловіка, загинув малинчанин у центрі міста, а також бабуся, яка на подвір’ї чекала автомобіль, який привозить хліб.

Читайте також: Розбомблені села на Житомирщині: окупанти запускали над будинками дрони, а потім обстрілювали людей із градів. ВІДЕО

Юлія Грама

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here