Home Війна Генератори від «Української Команди» Житомирщина для військових на передовій

Генератори від «Української Команди» Житомирщина для військових на передовій

424

Волонтерський штаб “Українська команда” Житомирщина у співпраці з голландськими партнерами організацією Christian Refugee Relief та нідерландським волонтерами Cor-Katja Ploeg-Vinogradskaya, Daniel van der Leer та Gert Jan Den Ouden продовжують надавати підтримку як військовим на різних ділянках фронту так і цивільним громадянам України. Цього разу вони доставили 14 бензинових генераторів різної потужності для декількох підрозділів різних родів військ на два основних напрямки. Це була вже не перша така поїздка. За словами голови організації, Ігоря Гундича, кожен раз вони стараються відповідати на конкретні запити військових наскільки це можливо.

«Цього разу наші військові звернулися з конкретним запитом на генератори. Частіше за все, вони перебувають на позиціях, де відсутня електроенергія, тому можливість підзарядити рації та телефони стає дуже важливою. Ми поставили генератори стрілецькому батальйону 5 окремої танкової бригади, а також артилеристам та бійцям з третьої штурмової. Варто відзначити, що це буде не остання поїздка. Ми і надалі допомагатимемо військовим на передовій.» говорить Ігор Гундич, керівник волонтерського штабу “Українська команда” Житомирщина.

Самі ж військові зазначають що на фронті відчутний дефіцит різних ресурсів. Генератори це розхідний матеріал, але вони є життєво важливим елементом у військовій діяльності, а їх відсутність ускладнює виконання поставлених завдань.

«Задачі доводиться виконувати різні, вони складні, а зв’язок зараз це найголовніше. Генератори допомагають нам розгортати різні пункти управління і допомагають розвідці для того щоб ми били ворога ще ефективніше. Тому дякуємо за підтримку! Вірте в ЗСУ! Підтримуйте ЗСУ!» – зазначає військовослужбовець Юрій

Інший військовослужбовець Олег додає, що зараз дуже важлива підтримка зі сторони волонтерів.

«Я дякую волонтерському штабу «Української команди» Житомирщина. Зараз ми знаходимося біля Донецька і це нам дуже допомагає. Прошу всіх у кого є можливість допомагати всім хлопцям у ЗСУ чим зможуть. Слава Україні! Разом до перемоги!» говорить військовослужбовець Олег

І на останок, у світлі постійної війни та напруги, питання втомленості стає важливим аспектом в країні, але бійці з якими ми спілкувалися мудро зауважують: ми можемо бути втомленими, але живими, або невтомленими, але мертвими.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here