Home Війна Йодид калію: чи є в Житомирі та де отримати?

Йодид калію: чи є в Житомирі та де отримати?

617

У Житомирі з’явився йодид калію. Отримали таблетки можна через сімейного лікаря. В амбулаторіях видають по 10-12 таблеток в день.

Про це у коментарі Першому житомирському розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова:

Ми отримали препарат йодид калію. Житомиряни можуть отримати таблетки через сімейного лікаря. Всі звертаються до сімейного лікаря та педіатра. Ми отримуємо централізовано поставки від МОЗ через базу спеціального медичного постачання”.

Завідувачка амбулаторії №12 розповіла Журбенко Олена, що наразі йодид калію у них є. Житомиряни часто звертаються з подібними проханнями.

“Нещодавно отримали 1100 пластинок йодиду калію. До нас часто звертаються житомиряни за таблетками. В день до лікаря приходять по 10-12 осіб із проханням видати йодид калію”.

Йодид калію можна легко отримати: для цього потрібно підійти до сімейного лікаря і взяти після інструкції таблетку.

“Жителям міста потрібно підійти до сімейного лікаря й він видасть одну таблетку. Спочатку пацієнти, як правило телефонують, і запитують, коли краще підходити. Загалом пацієнту до 40 років дається одна таблетка. Вона тільки п’ється при сповіщенні у перші 6 годин після удару. До того ж таблетки калію йодиду не можна приймати для профілактики – лише у разі оголошення радіаційної небезпеки, – додала завідувачка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here