Home Війна На сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі не видно...

На сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі не видно – розвідка

155

Станом на 1 грудня загрози наступу з боку Білорусії немає. Відсьогодні у білоруських військових починаються нові навчання. Для вторгнення у нашу державу в них не вистачає зброї.

Про це пише головне управління розвідки з посиланням на телемарафон “Єдині новини”.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів, що у росії було перегрупування, а потім створені резерви.

“У білорусі очікуємо активізацію бойової підготовки, тому що з 1 грудня у з цієї країни розпочинається новий навчальний рік. Війська будуть виходити на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ. Тож очікуємо на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки. Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі не видно”, – розповів Скібіцький.

Також він додав, що близько 9 тисяч військовослужбовців 1-ї танкової армії провели заходи з бойової підготовки, злагодження підрозділів. Воєнна розвідка не виключає двох варіантів застосування цих військових: або з території білорусі, або ротаційне повернення на територію України, можливо, на Харківський напрямок.
На перспективу зберігається загроза застосування угруповання союзної держави білорусь-росія. Проте для цього недостатньо озброєння.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here