Home Війна Позивний Режисер: боєць 30-тки замість телекамери тепер тримає автомат

Позивний Режисер: боєць 30-тки замість телекамери тепер тримає автомат

390

Олексій до війни працював оператором на одному з українських телеканалів. З 2014 року почав висвітлював події на Майдані. Часто був у відрядженнях на Донбасі. З 24- лютого телевізійник покинув свою роботу та пішов до військкомату.

Про це пише 30 окрема механізована бригада імені Констянтина Острозького.

Здобувши освіту телевізійника, чоловік 15 років працював оператором на одному з українських телевізійних каналів. У 2014-му активно висвітлював події на Майдані. Останні 8 років Олексій, перебуваючи у відрядженнях в районі АТО/ООС.  Проте він чомусь часто думав, що рано чи пізно, путін розпочне повномасштабне вторгнення проти України. 

“Я зрозумів, що почалося те, чого ми очікували, коли почув виступ путіна, де він заявив, що розпочинає «спецоперацію» проти України. Родині наказав евакуйовуватися з-під Києва, де ми проживаємо, а сам поїхав на роботу, де протягом кількох годин владнав службові справи. Наступним кроком було прибуття до районного ТЦК та СП”, 

Вже  25 лютого мобілізувався до лав окремої механізованої бригади імені  Костянтина Острозького на посаду навідника міномета. На пам’ять про довоєнне життя взяв позивний «Режисер».

Це сталося на Горлівському напрямку під Нью-Йорком. Попри те, що до цього я взагалі не мав бойового досвіду, ми непогано відпрацювали. В таких ситуаціях швидко навчаєшся, адже знаєш, що не можеш підвести побратимів” – ділиться «Режисер».

А вже за пару тижнів, дізнавшись про те, що Олексій вміє керувати безпілотними літальними апаратами (в силу цивільної професії чоловік свого часу опанував цей девайз. – Авт.), керівництво запропонувало йому посаду оператора БПЛА.

Моє завдання – пошук цілей, а саме: ворожої техніки, складів з БК, особового складу. Звісно, прийшлося ще багато чого навчитися, адже підняти БПЛА та знімати за допомогою нього місцевість – це одне, а ось визначати координати та корегувати роботу арти – це інше. Але успішно опанував і це”, – каже чоловік.

Про результати роботи свого підрозділу «Режисер» воліє багато не говорити.

Сподіваюся, що саме ця операція стала вагомим внеском у перемогу. Багато хто з російських командирів повернувся тоді додому у труні або з відірваними кінцівками і вже не в змозі виконувати бойові завдання проти України! – додав він.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here