Home Війна Російські солдати масово відмовляються йти на війну

Російські солдати масово відмовляються йти на війну

308

Командування всіляко переконує російських військових йти на війну – погрожують навіть розправою з родичами. Зокрема, в одному підрозділі вже відмовилася більша частина  окупантів. 

Про це пише головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В армії РФ продовжується хвиля відмов від участі у війні проти України. Так підтверджено, що серед «контрактників» у підрозділах 150 мотострілкової дивізії 8 армії південного військового округу ЗС РФ кількість відмов сягнула 60-70% від загальної кількості особового складу. З військовослужбовцями, які відмовилися їхати в Україну, «працюють» заступники командирів підрозділів з воєнно-політичної роботи та співробітники ФСБ. Людей переконують взяти участь у наступальних діях. В разі повторної відмови – погрожують розправами з родичами”. 

Ті хто, вибрав життя замість загибелі у війні з українськими військовими, їм ставлять у військовий квиток спеціальний штамп. 

Тим, кого таки не вдалося переконати, заносять запис в особову справу: «Відмовився від участі у спеціальній воєнній операції на території ЛНР, ДНР та України». Аналогічний запис отримують ті, хто досі не брав участі у війні проти України, а залишились у так званому «стратегічному резерві» в пунктах постійної дислокації. Тим, хто прибув у частини в ході ротації але відмовився від участі в бойових діях, у військовий квиток ставлять штамп: «Здійснив ухилення від виконання обов’язків військової служби та службово-бойових завдань під час проведення спеціальної військової операції на території України”.

Переконують і грошима – обіцяють 3 млн рублів за вбивство мирних та військових українців: 

Також застосовуються «специфічні» методи переконання: зокрема, обіцяна виплата за поранення чи контузію у сумі 3 млн руб. здійснюється лише у випадку повернення військовослужбовця в підрозділ для подальшої участі у бойових діях. В іншому випадку, у російських військовослужбовців виникають критичні проблеми з оформленням документів та навіть отриманням належних медичних послуг та довідок щодо самої наявності поранення”.

Вбитих окупантів місяцями тримають у моргах Ростовській області, щоб приховати справжні цифри загиблих від населення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here