Home Війна Росіяни завербували її та дали псевдонім «Побєда»: СБУ викрила колаборантку на...

Росіяни завербували її та дали псевдонім «Побєда»: СБУ викрила колаборантку на Житомирщині

543

Жителька одного із сіл області зареєструвалася в заборонених в Україні соціальних мережах та висловлювала проросійську позицію. Її там «примітила» російська розвідка та завербувала. Жінка передавала росіянам дані про місцезнаходження українських військових, підрозділи, їх чисельність та інше. 

Про це повідомляє управління СБУ в Житомирській області:

«Затримали агентку військової розвідки рф: передавала ворогу розвіддані про українських захисників на Житомирщині За даними слідства, затриманою є жителька одного з сіл області. Співробітник підрозділу розвідки збройних сил рф «примітив» жінку у заборонених в Україні соцмережах. Там вона висловлювала агресивну проросійську позицію і поширювала антиукраїнський контент. Росіяни завербували її та присвоїли псевдонім «Побєда».

Після початку повномасштабного вторгнення рф у північні райони Житомирщини жінка отримала детальні інструкції від куратора щодо способів збору і передачі необхідних їм даних.

Жінка передавала всю інформацію про наших військових. Це була надзвичайно важлива для російської розвідки інформація, оскільки через це село рухалися сили ЗСУ, які вибивали ворога з тимчасово окупованих територій. 

Ворога цікавило:

  • місцезнаходження військових об’єктів та склади озброєння;
  • підрозділи ЗСУ, їх чисельність, види озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення, насамперед залізницею;
  • геолокаційні дані про місця тимчасового перебування українських військових та місцевої тероборони.

З власної ініціативи жінка передавала країні-агресору також дані про укриття чи підвальні приміщення будівель. 

У ході обшуків правоохоронці виявили засоби зв’язку з кураторами воєнної розвідки рф. Затримана визнала факт співпраці з ворогом і надає свідчення щодо своєї протиправної діяльності.

Їй загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here