Home Війна У Раді зареєстрували законопроєкт про скасування відстрочки для 30-річних студентів

У Раді зареєстрували законопроєкт про скасування відстрочки для 30-річних студентів

255

4 вересня у Раді нардепи Веніславський, Констанкевич та Безугла зареєстрували зміни до законопроєкту “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, що передбачають скасування відстрочки від мобілізації для здобувачів другої вищої освіти віком від 30 років.

Зокрема, в законопроєкті йдеться, що не підлягають мобілізації на особливий період:

здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній Законом України «Про освіту», якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення здобувачем освіти 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

“Я зареєстрував законопроєкт, запропонував, щоб людина, яка отримує освіту, яка не є послідовною… ті, хто вступив на другу, третю, четверту освіту після 30 років, таким правом на відстрочку скористатися не могли”, – зазначив Веніславський.

За інформацією нардепа, у 2019-2021 роках студентів віком від 25 років було близько 40 тис. У 2022 році – 106 тис. У 2023 – близько 100 тис. 

“Це означає, що 60 тисяч чоловіків вирішили скористатися такою можливістю для уникнення призову за мобілізацією”, – заявив нардеп.

Він зазначив, що норма про скасування відстрочки стосуватиметься не лише на тих, хто почне навчання наступного навчального року, а й на тих, хто розпочав його у 2022-23 роках.

Нагадаємо, також Міноборони розширило перелік категорій громадян, які є придатними до мобілізації за станом здоровʼя.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here