Home Війна Викрили агента, який зливав з навчального центру в Житомирській області дані про...

Викрили агента, який зливав з навчального центру в Житомирській області дані про підготовку військових

258

Агент фсб – житель Харківщини, який мобілізувався до ЗСУ та проходив навчання в навчальному центрі в Житомирській області, викрила СБУ. Він збирав персональні дані про інструкторів з бойової підготовки та вивчав систему охорони військового об’єкта.

Про це повідомили в СБУ:

“Одним із агентів виявився мешканець Харківщини, якого на початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник російської спецслужби. Невдовзі агент виїхав до Сумщини як внутрішньо переміщена особа та мобілізувався до лав ЗСУ, де проводив розвідувально-підривну діяльність проти України.

Після військкомату його направили до навчального центру у Житомирській області. Перебуваючи на території установи він збирав персональні дані інструкторів з бойової підготовки, а також приховано «вивчав» систему охорони військового об’єкта”.

Потім його передислокували у складі підрозділів українських військ на територію Донецької області. Там він продовжив збирати розвідувальну інформацію на користь російських окупантів, цікавлячись базуванням та маршрутами підрозділів ЗСУ.

Чоловік залучив свого земляка, який розвідував місця базування українських військових та склади з боєприпасами у причорноморському регіоні.

Обидва агенти передавали зібрані відомості агресору через закриті канали зв’язку у вигляді електронних координат з детальним описом прилеглої місцевості. Вони постійно підшукували «однодумців» для їхнього подальшого залучення до негласної співпраці з фсб.

У «зоні особливої уваги» були колишні військові та жінки, які проживали у прифронтових районах на півдні та сході України.

Контррозвідники Служби безпеки затримали обох зрадників на спробах чергової передачі загарбнику закритих відомостей.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here