Home Війна “Я там, де мав бути”: воїн з 30-ки про службу

“Я там, де мав бути”: воїн з 30-ки про службу

431

Сергію – 58 років. Військовий роддом з Чернігівщини, але все свідоме життя прожив у столиці. До війни працював юристом у різному галузі права. Після нічних подій 24-лютого чоловік не міг всидіти вдома й пішов у військкомат. 

Про це пише 30 окрема механізована бригада імені Констянтина Островського:

 До повномасштабного вторгнення у чоловіка було кілька спроб стати до лав захисників України. Всі ці спроби зазнавали фіаско. 

До РТЦК та СП потрапив після нічних подій 23-24 лютого. Бачив в новинах, як ситуація на сході загострюється, окупанти нарощують сили. Після інформації про перші удари по летовищах, сказав дружині, як би не сталося – потраплю до війська,- емоційно розповідає чоловік”.

Сергій вранці 24-го лютого взяв військовий квиток, паспорт і пішов «випробовувати долю», адже попередні спроби протягом кількох років були невдалими. 

Поставили штамп про взяття на облік. Сказали, якщо готовий, то можна сідати в автобус вже. Зрадів. Вдома не всидів би, коли таке твориться в нашій державі. Я не мав жодних речей з собою. Поїхав додому аби взяти найнеобхідніше, бо ж думав, що залишуся неподалік Києва. Сталося навпаки”- пригадує чоловік.

За годину захисник повернувся до РТЦК та СП з речами, сів в автобус  і вже там, від побратимів, дізнався куди відправляється.

“Ми виїхали на Житомирську трасу. Лише тоді наважився  запитати у хлопців про те, куди їдемо. Вони мені так весело кажуть: « у 30-ку. Вони зараз на сході, там, де саме пекло”,- ділиться спогадами Сергій.

Надвечір автобус з мобілізованими бійцями прибув до міста Новоград-Волинський. Найбільше військового дивувало, що він не у столиці, адже Київ на той момент бомбили. 

Мене здивувало, чому я потрапив сюди, а не до сателітів Києва. Столицю бомбили, обстрілювали. Дружина телефонувала і з трепетом в голосі розповідала про події навколо нашого дому. Я дуже хвилювався за неї. Лише сьогодні, після сотні обстрілів та ризиків для мого життя і життя побратимів зрозумів: я там, де мав бути. Якби ми не стояли тут, не виборювали кожен клаптик землі тут – втратили б країну в перший тиждень повномасштабного вторгнення”, – розповів захисник.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here