Home Влада Влада Житомира виділить підприємцям 10 млн грн – додатково до державних...

Влада Житомира виділить підприємцям 10 млн грн – додатково до державних виплат

372

10 млн грн із резервного фонду бюджету Житомира спрямують на підтримку підприємців міста. Так міська влада відреагувала на заклик уряду долучитися до підтримки бізнесу, що перебуває в "червоній" зоні. Підприємцям до обіцяних державою 8 тис. грн додатково виплатять кошти до розміру середньої заробітної плати.

Таке рішення прийняли депутати на сесії міської ради 25 березня.

"Для підприємців у червоній зоні держава запропонувала виплату 8 тис грн і звернулася до місцевого самоврядування із проханням доповнити хоча б до середньої заробітної плати. Департамент фінансів підрахував – приблизна сума може бути до 10 млн грн на підтримку підприємців по м. Житомир.

Є рекомендація комісії з питань містобудування передбачити цю суму в програмі і при голосуванні бюджету зняти ці кошти із резервного фонду, що ми і планували на цей рік на такі заходи", – розповів міський голова Сергій Сухомлин.

За словами мера, порядок використання коштів затвердять на виконкомі та погодять із депутатами  на бюджетній комісії.

"Адже минулого разу не всі ФОПи отримали компенсацію від держави, а є такі, які отримали і працювали. Тут потрібно розробити порядок. Щоб ми зробили виплату дійсно тим, хто цього потребує", – пояснив Сухомлин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here